Fredrik

Vem fick veta om graviditeten först?

Fick frågan om vem och vilka jag berättat om graviditeten för först och även hur Fredrik reagerade. Så here it goes! (Tur att man har saker uppskrivna i kalendern, hade fått ljuga ihop något bra annars…)

Jag tog graviditetstestet precis innan valborg. Den första som fick veta var såklart Fredrik. Jag hade ju legat vaken ett tag med lättare ångesttankar innan jag slutligen gick upp och tog testet. Jag ville inte väcka Fredrik för jag ville inte öka pressen. Vi har pratat om barn men då har det mer vart: Fredrik ”När tror du att du vill ha barn?” Annika: ”Eh, om massa år.” Jag visste alltså att Fredrik gärna ville ha barn och han sa redan innan jag köpte testet att han skulle bli glad om det var positivt. Han gillar inte när jag målar upp honom som barnbesatt men han ville faktiskt ha barn, det är sant.

När jag fått resultatet gick jag in till sovrummet och sa något i stil med: ”det ser ut som det är positivt men jag vet inte…” Om jag ska vara ärlig så minns jag inte exakt för tankarna som rörde sig i huvudet var så många. Hur kunde det här hända? Kan det vara sant? Vad f-n ska vi göra nu?  Fredrik kollade på testet* och förstörde min lilla förhoppning om att strecket var för svagt för att vara osäkert. Jag lade mig på sängen och funderade över livet. Jag sneglade på Fredrik och han låg där bredvid mig med testet i handen och log (stort) för sig själv. Och ja, sedan dess har han varit världens lyckligaste medan jag pendlat lite mellan förväntan och något som ändå kan påminnas om förtvivlan. Men nej, jag ska inte överdriva. Jag kände att det skulle bli bra tillslut. Ingen som skaffat barn har ju ångrat det. Eller?

*Självklart tvättade jag graviditetstestet innan jag gav det till honom. Så chockad var jag lyckligtvis inte.

Vi berättade för våra vänner lite huller om buller. Jag tyckte det var jobbigt i början, jag vet inte varför men det kändes så inte ”jag” att vara gravid. Men det kändes samtidigt dumt att hålla inne med det. Minns när jag berätta för min kompis Emelie precis innan vi skulle gå på en pressvisning och hur glad hon blev. Det var som jag hade erbjudit mig att förse henne med fri öl och obegränsat med Ben & Jerrys-glass för resten av hennes liv. Mina tvillingkompisar Angelica och Jessica berättade vi för under en middag hos Angelica ett par veckor senare. Angelica som fick veta några sekunder tidigare satte händerna för munnen och började typ gråta. Sen kom Jessica in i rummet och gjorde exakt likadant innan jag ens hunnit säga något. Hon kanske läste Angelicas tankar.

Några dagar innan Jessica och Angelica (plus alla de andra som var på middagen den kvällen fick veta) berättade vi för mina föräldrar. Vi väntade av den enkla anledningen att de skulle komma upp till Stockholm den 30 juni och det kändes roligare att berätta i verkligheten. Vi åt middag på ”Tradition” och Fredrik satt och hintade åt mig att berätta men jag försökte vänta på ”rätt” tillfälle. Jag ville inte säga det mitt i matbeställningen liksom. När servitrisen gått iväg sa jag: ”Vet ni vad? Jag är med barn!” Mamma trodde att jag skojade och frågade upprepade gånger om så var fallet. Min syster blev helt och hållet paff. Fredrik tyckte hon var den roligaste att berätta för eftersom hon blev så sjukt förvånad. Satt typ där som en liten fågel och bara gapade. Jag minns typ inte reaktionerna exakt. Men de blev himla glada, jag beställde Biff Rydberg till middag och mådde illa av köttet.

Något som man inte behövde tänka på förr i tiden var när och hur och om man skulle avslöja graviditeten på sociala medier. Jag väntade extremt länge. I vecka 30 outade jag det hela på min andra blogg på Solos hemsida. Tänkte att jag borde skriva något så att folk inte bara skulle tycka det var konstigt när det plötsligt dök upp en bebis i bloggen. Samma dag lade jag ut första magbilden på Instagram och på Facebook avslöjade jag det först igår. En månad innan touch down. Jag ville liksom inte göra en stor grej av det men det kanske var konstigt att vänta så pass länge? Jag vet inte… men så blev det.

Bebisen på bilden är min favorittjej (nej, jag syftar inte på Fredrik, äcklas lite av folk som kallar sin pojkvän/flickvän för bebis…), Stina. Söt va? Dock aningen större idag.

3 reaktioner till “Vem fick veta om graviditeten först?”

  1. Jag berätta det aldrig på Facebook över huvudtaget. Kände att de jag ville skulle veta fick veta ändå. Och instagram fanns inte på den tiden :-) nu med andras barnet blir det säkert annorlunda…

  2. M: Förstår vad du menar. Men instagram är ändå roligare än fb :)

    Sara: Ja, hon är en äkta gullegris!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>