Gravid?

Trötthet. En extrem trötthet, så startade mina graviditetssymtom. Jag satt i kontorsstolen på redaktionen där jag jobbar och kände mig så där galet trött. Ögonen gick knappt att hålla öppna och jag funderade på om det kanske kunde vara pollen som vid 29 års ålder plötsligt slagit till.

Små vågor av illamående kom också lite då och då och en dag kände jag att jeansen satt lite väl tajt. Jag sa till min pojkvän att jag undrade om jag kunde vara gravid. Men skämtade sedan bort det. Jag ville faktiskt inte ens tänka på det. Att bli gravid och ha barn innan 2013 var slut var verkligen inget jag planerat in i årsalmenackan. Att jeansen satt tajt berodde dock inte på att jag börjat lägga på mig för de satt bra igen några dagar senare, det var förmodligen tillfällig svullnad vilket jag efter lite googlande insåg var normalt under ett tidigt stadie av graviditeten.

Till slut bestämde jag mig ändå helt enkelt för att göra det jäkla testet. Köpte apotekets egna och testade en måndagsmorgon. Den morgonen kommer jag aldrig att glömma…