Trotstider

   
 Ena stunden är Frans på strålande humör och busar och har sig. Andra är han jätteledsen och arg och skriker bara: neeej! 

Fredrik läste att det var en fas och att humöret kunde pendla rejält. Han testar gränser och blir även ledsen och rädd då och då. Men det ska tydligen vara naturligt. Frans är 2 år och 4 månader nu, någon som känner igen sig?

En sak som Fredrik också läste var att man i detta skede inte ska säga ”åh, vad jobbig du är nu” och liknande för det ska tydligen kunna bidra till dålig självkänsla senare. Den typen av kommentarer är väl aldrig speciellt roliga att höra i och för sig, men just nu ska han tydligen vara extra känslig.

När Frans blir sur försöker vi avleda honom och prata om något annat. Det fungerar sådär, haha. Jag har dock svårt att bli arg på honom för han verkar själv tycka att det är jobbigt att humöret pendlar. Förut var han jätteledsen och jag satte mig bredvid honom. Han lugnade sig, lutade sig mot mig, lade armarna om min hals och snyftade olyckligt. Då kan man ju bara tycka att han är gullig. Och ibland får jag hålla mig för skratt också. Som imorse då vi skulle till förskolan, Fredrik skulle lämna och Frans ville leka att paraplyt var en käpp… Inte tidseffektivt direkt. Han blev SÅ arg när Fredrik tillslut fick nog och lyfte upp honom och jag gick efter och skratta för mig själv (och tog kort som du ser…)     

 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>