knutfrans

Storhandla med en 1-åring

Att handla har aldrig varit ett problem trots att jag har med mig Frans idag var jag på Coop forum i Bromma och körde en klassisk storhandling inför lördag då vi ska fira Frans 1-års dag. Saker att tänka på när man ska handla MASSOR.

– Dra inte upp ditt barn ur sängen klockan 06.30 på morgonen, dra på honom overall och sätt honom i bilen och åk in till stan för att vänta där i cirka två timmar… (long story short: Fredrik skulle ha tränat squash med Timothy och jag skulle åka in på en pressfrukost, eftersom jag skulle handla mat påvägen hem tänkte jag vara smart och ta bilen in på morgonen med Fredrik så att han kunde träna och jag vänta på något café i väntan på frukosten. Anledningen till att jag ville åka med Fredrik och inte ensam är att jag inte riktigt vet hur man tankar vilket behövdes då bilen va typ tom) Fredrik missade träningen men vi åt frukost med Timothy istället och det va supertrevligt!

– När barnet somnat, väck honom inte för att ta en bild på honom ihop med en välkänd författare. Barnet blir gnälligt, bilden dålig och du har väckt barnet HELT UTAN anledning.

– Glöm inte att ge barnet lunch.

– Låt inte barnet sitta i barnvagn, bilbarnstol och kundvagn i cirka 4,5 timmar (mer eller mindre i sträck)

– Vela inte i butiken och spring fram och tillbaka med världens mest otympliga kundvagn i jakt på allt från soltorkade tomater till plastbestick som du ändå inte köper sedan påg det finns bestick hemma…

Det tog lite tid, en hel del kraft och en del träning av tålamod men det gick! Frans åt lunch i bilen på parkeringen och somnade efter det påvägen hem. Tur det för jag körde fel två gånger och det enda som inte saknades var en gråtande kille bredvid mig. Tack vare att Frans sov kunde jag bära in alla varor i huset innan jag hämtade honom. Han vaknade såklart och ville inte somna om, men det var lika bra, han behövde verkligen röra på sig och göra av med lite energi.

Att storhandla med barn är en pärs, så är det. Men nu har vi allt vi behöver inför lördag. Minus vin och bubbel som vi fixar på lördagsmorgon. Älskar att hänga på låset när systembolaget öppnar, man känner sig så härlig då.

sahara silver

Starstudio som anordnade pressfrukosten för märket Saharasilver hade fixat smoothies till Knut och Frans. SÅ gulligt!

frukost1

Åt en saffransbulle och en latte innan pressfrukosten.

camilla-lackberg

Camilla Läckberg var det som Frans inte ville plåtas med. Han gillar inte deckare, tycker de är otäcka. Camilla som är delägare i Saharasilver läste högt ur sin nya bok ”Lejontämjaren”. Rummet var nedsläckt och hon läste medan vi drack kaffe. Så himla mysigt med högläsning, är aldrig någon som läser för mig längre.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>