Städdag på förskolan 

   
 Igår kväll insåg vi att det var städdag på förskolan idag. Imorse insåg vi att vi var arbetsledare för en av grupperna. Älskar att vi har så bra koll! Stackars Frans kommer nog missa många skolutflykter, aktiviteter och eventuella kalas på grund av oss under sin uppväxt.
Fredrik drog iväg först och jag och Frans tog lite tid hemma och chilla innan vi åkte till förskolan och började ”jobba”. Frans lekte med leksakerna och jag fikade och drack kaffe. Typ så. Egentligen behövde inte båda föräldrarna vara där men såg i vår ”mamma-tråd” på Facebook att två andra kids skulle dit så vi tänkte det kunde vara kul för Frans. Anledningen till att vi har de här städdagarna två gånger per år är att Frans går på ett föräldrarkooperariv. Världens bästa enligt mig själv! Kommer sörja den dagen han måste sluta där…

Men hur som, när man är på ett sådant kooperativ är man som förälder delaktig i bland annat städ- och fixardagar. Man har även jour vissa dagar men vi har aldrig blivit inringda. Det är ju tre fasta pedagoger (återigen, världens bästa! Åtminstone några av dem, finns så många förstås) och sedan finns det ytterligare några pedagoger på den stora avdelningen en bit bort. Hon som är chef brukar också hoppa in då och då så nej, väldigt få föräldrar har fått rycka in. Jag skulle tyckt att det var kul, var så mysigt under inskolningen och nu har man ju koll och känner barnen mycket bättre! Måste även säga att barngruppen är så bra! Alla är så snälla mot varandra och håller koll om någon är sjuk eller vems föräldrar som kommer eller vems leksak det är. Det är i princip alltid lugn stämning och alla barnen sitter vid matbordet och äter ihop utan bråk eller att någon springer runt. Det blev jag helt chockad över under inskolningen: Att alla bara gick in och somnade i vilorummet och att alla åt så bra ihop. Även de barn som inte äter så mycket, haha.

Vi stanna tills det var klart, runt lunch och drog sedan hem och åt. Frans somnade sedan i sängen framför ”Flygplan”. Nu ska vi ut till Ekerö.

En reaktion till “Städdag på förskolan ”

  1. Vi har också föräldrakooperativ, är toppen! Har haft en jourdag på drygt 1år, det va roligt och sjukt intensivt! Hade som ni noll koll tills de dan innan påminde. Oops! Men det gick bra :) vi har inga städdagar men fixarkväll en gång per termin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>