IMG_0737.JPG

Söndagkväll och amning och amningskläder

Idag kopplade Fredrik in TV:n och för första gången sedan vi flyttade hit sitter vi i soffan och kollar på film. Eller kollar och kollar. Jag letar inredning på datorn (hittat mina drömfåtöljer!) och Fredrik sitter med sin mobil i handen, antagligen är han på instagram eftersom det precis kom upp på min iPhone-skärm att han ”gillade” en av mina bilder. Är vi bara ett tidstypiskt par? Ett par som tar den egentid vi får pga bebis, till att kolla sociala medier eller helt enkelt så ointresserade av varandra att vi hellre kollar vad andra gör med sina liv? Tål att tänkas på, hehe.

Imorgon ska jag på något amningsevent som tidningen Mama anordnar. Om jag ska vara ärlig är jag inte helt säker på vad som ska hända men jag gissar att amning är inblandat på ett eller annat sätt… Jag har ju trappat ner på amningen men inte slutat helt eftersom Frans inte direkt är något matvrak. Sen blir han jätteledsen när han inte får bröstet. Ibland kan man avleda honom med flaskan men inte alltid. Då skriker han så hjärtskärande han bara kan. Men oftast funkar flaskan så det är inga problem. Idag hällde jag upp majs på bordet och han satt och plockade med de där små kornen i typ en halvtimme. Han försöker få upp dem, ibland går det, ibland inte och sen kommer den svåra biten att få in majskornet i munnen. Jag ser hur han gör rörelsen mot munnen jättefort, som om han tror att det ska gå lättare då eftersom han inte hinner tappa majset. Han är inte dum han. Och jäklar vilket tålamod han har. Det har han inte fått från mig. Jag hade kastat majshelvetena i väggen (om jag lyckats få upp dem och hade motorik nog att kasta)

Men det här med amning då. Imorgon ska jag ju på det där eventet, och det verkar handla om att man ska ha rätt att amma sitt barn var som helst utan att oroa sig för att folk ska ta illa upp eller bli provocerade. Jag har aldrig upplevt att folk tittat ogillande på mig när jag matat Frans på allmänna platser, har även ammat på Grand hotell (innan den omtalade servett-incidenten, skulle dock göra om det även efter att ha hört vad servitören gjorde) Ibörjan var jag såklart lite osäker när det kom till amningen. Jag ammade offentligt för första gången på Mood när Frans var fyra dagar gammal (vi hade varit på sjukhuset för sån där kontroll och åt lunch i Moodgallerian efteråt, ammade även en gång till i deras amningsrum samma dag, det var ju på den tiden jag ammade så fort Frans ville… sedan nästa gång var då Frans var tio dagar i NK:s amningsrum ihop med ett gäng andra mammor. Det gick hur bra som helst båda gångerna men jag minns att jag var nog med att täcka över bröstet med en tunn sjal och jag hoppades att det inte skulle spruta mjölk. Idag ammar jag utan att täcka över, jag gör det diskret, absolut, men orkar inte krångla med en sjal så fort Frans ska äta. Jag har aldrig använt amningslinne eller speciella amningskläder, har haft mina vanliga t-shirts, toppar och skjortor och helt enkelt dragit upp eller knäppt upp när det varit matningsdags. Ja, ibland har jag säkert visat lite av ryggen men den är inte så grotesk så jag bryr mig inte om någon ser den. Många verkar tycka att det är krångligt med amningsplagg men jag tycker att det har fungerat superbra med vanliga kläder under amningen. Klänning skulle jag dock rekommendera att skippa…har haft klänning en gång men den va så urringad att jag kunde dra ner den och mata. Såå smart att man är såpass vulgär, eller hur? Hehe. Har haft amningsbehå för det mesta men om alla legat i tvätten samtidigt (har fem, nu bara tre eftersom jag kastade två pga skitkvalitet) har jag använt mina vanliga behåar. Brösten blev stora i början men nu är de som vanligt, sen lite större om jag inte ammat på många timmar upp till en dag men när Frans precis ätit är brösten mindre än innan. Såå glad för det, har ärligt talat aldrig önskat mig stora eller ens större bröst och kände mig inte alls lika bekväm i några kupor större. Jag är småbystad och så vill jag förbli. Har hört att brösten ska bli mindre när man ammat klart jämfört med vad de var innan man blev gravid så jag tänker att de kommer krympa ytterligare lite? Om det nu stämmer. Men annars ser de exakt ut som de gjorde innan (okej, lite större men så gott som)

Mitt bästa amningsråd när det kommer till kläder är att köra oversizade t-shirts och toppar eller skjortor och blusar som är enkla att knäppa upp.

Återkommer imorgon om vad som hände på det där amningseventet. Känner flera som ska dit och visa upp brösten så det blir säkert trevligt!

IMG_0737-0.JPG

IMG_0741.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>