galler

Skulle det vara så mycket bättre?

Många på min Facebook har under dagen delat den här artikeln. Jag tycker självklart att det är fullständigt vidrigt och sjukt att en 14-årig flicka blir våldtagen men jag kan ändå inte ställa mig i klacken som hejar på, och tycker att pappan gjorde ”helt rätt”. Jag förstår att man blir helt galen när en sådan här sak händer, eller ja, jag kan inte föreställa mig exakt såklart, men jag fattar att man antagligen skulle vilja mörda någon. Jag tänker dock på dottern. Inte nog med att hon blivit våldtagen, hennes pappa blir dessutom mördare och åker in i fängelset. Jag känner ju inte henne alls och kanske inte alls har rätt att uttala mig angående hennes känslor men tror ni inte att hon kommer känna att det är ”hennes fel” och att hon får leva med skulden i resten av sitt liv, ovanpå allt annat. Det är såklart inte hennes fel på något sätt men om barn kan känna att deras föräldrar skiljer sig på grund av dem eller att det är deras fel att föräldrar bråkar så borde väl en sån här sak kunna framkalla skuldkänslor? Så nu har det inte bara inträffat en traumatisk händelse i hennes liv och istället för att få stöd och kärlek som kanske var det som hon egentligen behövde så har hon inte längre en närvarande pappa och kommer inte ha det på många år framöver. Jag vill verkligen inte försvara våldtäktsmän. VERKLIGEN INTE, men om alla som skulle ta lagen i egna händer, hur skulle det se ut då? Jag vet inte… hela grejen är bara så otroligt tragisk. Stackars, stackars tjej.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>