Ska vi rulla vagn?

angelica-lagergren-hannah-bergroth

 

De här två hängde jag mycket med under mammaledigheten: Angelica & Hannah (och mini-Knut!)

Jag fick ett mail för ett tag sedan av en tjej som heter Evelina, hon berättade att hon och hennes man Mattias startat en tjänst som heter Rullavagn. De insåg nämligen under sin föräldrarledighet att de hade velat hitta andra föräldrar att hänga med. Ta en fika, lunch, playdate och ja, helt enkelt rulla vagn. Jag skriver om det här för att jag tycker det är en bra idé och jag vet att det är många som känner sig lite ensamma under sin föräldrarledighet. Eller ni vet, saknar att umgås med vuxna människor även om det är för att prata om barn, haha.

Jag älskade att hänga med andra mammor (och såklart, även kompisar utan barn!) när jag var hemma med Frans. Jag jobbade ju en hel del men träffade kompisar flera gånger i veckan. Har nog aldrig varit så social som då eftersom jag kände behovet. Vissa gör inte det men om du känner att du gärna vill social-maxa din föräldrarledighet så tycker jag du ska gå med i en (kanske dock inte finns så många grupper än för sajten smyglanseras idag), eller kanske ännu hellre starta en grupp här!

Tycker det är ett grymt initiativ och hoppas alla som vill hänga med andra föräldrar hittar lite skönt folk att umgås med. Älskade föräldrarledigheten mycket på grund av att jag umgicks så mycket med mina vänner som råkade bli gravida typ samtidigt (Angelica, Hannah, Knivlisa och Johanna, som tyvärr stängt ner sin fantastiska blogg) men också för att jag träffade massa nya mammor som jag bara kände lite grann innan eller inte alls men som visade sig vara superhärliga att hänga med (Caroline som jag träffar typ 1 gång i veckan fortfarande, Josefin, Csilla, Vanja mfl.) efter lite klassiskt ”mammahäng”. Människor som jag säkert inte hade träffat om det inte vore för våra kids. Alla dessa tjejer är dock personer jag skulle velat träffa med eller utan barn. Det är ju såklart roligare när man känner att klickar på andra plan än just bara mammaplanet, men man måste börja någonstans!

 

En reaktion till “Ska vi rulla vagn?”

  1. Men alltså! BILDEN!!! Den måste jag få låna, va? ;)
    Fasen, saknar ändå lite den där tiden, vi hade ju så kul… KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>