Sedan jag tipsade om väskan…

hemnet3Hur fin hall? Jag älskar funkishus. Det blir nog inte så nu, men någon dag vill jag bo i en ”funkisdröm”.

Har det det såklart hänt massor. Eller har det, det? Jag vet inte. Något har ju garanterat hänt eftersom det var cirka två veckor sedan jag bloggade? Något jag däremot inte vet är varför jag inte bloggat? Det blev att jag glömde bort det och plötsligt kom jag på mig själv med att tänka: ”jag borde blogga men jag gör det sen…” och så blev det aldrig av.

Men nu insåg jag att jag verkligen saknade att skriva. Så jag ska helt enkelt börja igen!

En sak som upptagit mycket av min tid de senaste veckorna är hemmet (beroendeframkallande!) och att leta efter ett nytt boende. Vi har kollat konstant och det känns som jag vet en hel del om det mesta som finns ute till försäljning i Stockholmsområdet. Vi har budat på en lägenhet i Järla Sjö som var tänkt som ett (prisvärt med stor möjlighet till värdeökning) temporärt boende medan vi väntade på THE house. Eller THE tomt. Då skulle vi ju kunna ha bil och ett bekvämt boende nära stan men ändå utanför medan vi kunde ta oss till visningar och åka runt och känna in områden. Det är så lätt att förälska sig i ett hus och sen inser man att området är supertrist, krångligt att ta sig kommunalt eller något annat som gör att det hela faller platt. Det är därför viktigt att åka och besöka området och kanske hänga runt ett tag. Det skulle ju liksom vara ett ställe där vi skulle BO. Och inte bara i två eller tre år utan länge. Visst, vi kommer säkert flytta igen om fem eller sex år men då förmodligen inom området för att Frans ska kunna vara kvar i samma skola och så vidare. Hur som helst. Lägenheten blev det ingenting med eftersom säljarna inte vill sälja för det priset. Ingen lade något bud och lägenheten låg ute i över en månad men nej, de vägrade sälja. De flyttar in i sitt nya hus nu i slutet av januari och jag tycker ju att de borde nöjt sig med den dryga miljon de gjort på lägenheten och släppa den till oss men nej. Samtidigt förstår jag dem. Om andra likadana lägenheter i samma hus går för 500 000 kronor mer vill man kanske maxa lite… En sak som var märklig var att mäklaren bad oss ”sträcka ut en hand” genom att höja vårt lagda bud. Dvs buda upp mot oss själva. Men det här att sträcka ut en hand. Sorry, det är inte ett fadderbarn vi talar om utan Stockholms överhettade bostadsmarknad! Inga hjälpande händer behövs. Och inte i det här fallet! Jag är absolut för att hjälpa men inte så mycket i det här fallet…

I söndags hyrde vi bil och fixade världens bästa barnvakt: ANNA! och körde runt i hela Stockholm, från Nacka till Danderyd till Täby till Lidingö. Och eventuellt har vi hittat ett hus. Får nog veta mer idag… eller vi får veta mer idag. Sen får vi se hur det blir. Jag brukar inte blir så nervös men är väldigt förväntansfull. Tänk om liksom…

Det är utan tvekan höstens stora grej. Att hitta boende. Månadens grej är att få in lite julstämning här hemma och dagens grej är att fynda Frans födelsedagspresent och julklapp eftersom det är Black Friday. Åh, det finns så mycket fint som just nu är nedsatt. Vi är ju ganska sparsamma med att handla leksaker så han kommer få en större grej i julklapp och en mindre grej nu när han fyller 3 år. Räknar ganska kallt med att det blir presenter från höger och vänster oavsett om vi fixar något eller inte.

Köpte förresten Miffy-lampan på Black Friday för 1 år sedan, älskar den!

miffyBild: Pintrest.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>