27-september

Så var helgen slut

Jag skrev ett inlägg förut men det publicerades aldrig. Märkte det först efter flera timmar och sen har jag på något sätt haft fullt upp fram tills nu. Såå typiskt för det var typ världens roligaste inlägg med massa skämt och grejer. Hehe, nä. Det var lika bra att det inte blev något. Frans somnade för cirka en halv timma sedan. Jag skulle se Bachelor (som jag längtat efter hur länge som helst! Har hört att den här Juan Pablo-säsongen är grym!) men har ju typ missat halva programmet. Typiskt att det ska gå mitt under Frans nattningstid. Snacka om att ha 0 respekt för mig och mitt liv.

Igår var jag som sagt på 25-års fest. Det var längesedan jag var på ”husfest” eller egentligen fest över huvud taget men igår var det dags. Vi firade Emelies pojkvän med att gå dit och dricka hans champagne, hans vin och äta maten som han stod och lagade i köket i princip hela kvällen. Han är dock kock så han tyckte nog det var okej, Det blev 8 sittningar med 8 personer runt bordet och vi hade 15 minuter på oss att tömma tallriken, inte speciellt svårt eftersom tallrikarna var mer som assietter, hehe. Maten bestod av tryffelrisotto med anklever. Jag är inget fan av lever (var i och för sig första gången jag smakade det…) men risotto älskar jag! Mina kompisar som inte har barn brukar alltid säga att jag är en så skön mamma och att de tycker jag är duktig som inte stressar över livet med barn och jobb. Känns som man har en alldeles egen hejarklack och det är såklart superhärligt! Jag blir alltid jätteglad när någon säger att jag verkar avslappnad och lugn i mammarollen eftersom det betyder att jag lyckats lura alla. Hehe. Hade supertrevligt (även när man räknar bort mamma-komplimangerna…) och drog hem runt 03.00 någon gång och somnade bredvid min lilla Frans. Hehe, spjälsängen gör just nu ett kort uppehåll på bestämd tid. Eller nä, vi ska vänja honom vid den men kanske inte prick just den här veckan. Han sov dock i den i en timma idag på dagen. Annars älskar han att stå i sängen och häva sig upp från sittande till stående position, det är något han lärt sig nu i dagarna och han blir såå glad och stolt varje gång han lyckas. Igår ville han träna vid tidningsstället hur länge som helst och när Fredrik försökte få honom att gå bortåt vägrade han röra sig genom att dra upp fötterna och tittade bakåt mo stället. Haha. Varje gång han klarar av att ställa sig upp kollar han på mig och väntar på beröm, jag applåderar alltid *lättimpad*

Imorse vaknade Frans som vanligt vid 6.30 och eftersom Fredrik är så himla snäll ställde han ett glas vatten vid sängen, matade Frans med välling och tog sedan med honom upp. Jag somnade om direkt och vaknade vid 09.15 och då var Fredrik ute på en ”insomningspromenad”. När han kom tillbaka gick vi och köpte frukost och sen chillade jag bara här hemma fram tills lunch då Fredriks mamma, hennes man och hans bror kom hit. Vi beställde pizzor och Daniel installerade vår diskmaskin! Han är GRYM! Vår diskmaskin finns för övrigt här för upphämtning om någon är intresserad? Den är 4-5 år gammal från Ikea och fungerar bra. Men vill man ha en gratis diskmaskin så är det bara att hojta!

Frans är fortfarande förkyld och snorig men det håller förhoppningsvis på att bli bättre…vi kör Näs-Frida och mjuka pappersservetter omvartannat, Frans skriker inte lika hysteriskt nu som han gjorde förra gången han var förkyld och ”tvingades” få snoret utsuget av sin far. Kanske inser han att det faktiskt blir bättre?

Hoppas du haft en riktigt skön helg och sov så gott!

annika-annika-emelie-caroline

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>