20140530-152138-55298281.jpg

Nu får man se upp…

Frans vill ta i allt! Hans armar är konstant utsträckta och de knubbiga fingrarna redo att försöka grabb tag i allt som kommer i hans väg. Motoriken är dock inte den bästa och om han får upp något tappar han det ofta rätt snabbt. När han väl får ett fast grepp viftar han med handen så intensivt att han slår till sig själv i ansiktet. Nu börjar kampen med att hålla precis allt utom räckhåll. Hur klarar men det i sisådär några år? Han har även börjat greppa tag i nappen när den sitter i munnen och försöker sedan stoppa in den igen. Alltid med ganska dåligt resultat. Men det är gulligt att han försöker… Folk brukar ju säga att utvecklingen går så snabbt nu och att nya saker hände varje dag. Det stämmer verkligen. Inga stora saker men att man börjar ”krama” om en när man bär honom och att han vänder sig mot en när man ligger bredvid honom. Han sover ibland på sidan nu vilket han inte gjort innan. Bra för hans lilla huvud också, han har ju en kal fläck där håret skavts bort men även ett något platt bakhuvud… Eller inte platt, mer buckligt. Hoppas det rätar ut sig… Hörde om en sån där liten huvud kudde som bebisen kan ligga på så det inte ska bli för mycket tryck och därmed ett platt bakhuvud. Tyvärr hörde jag om den några månader försent…

Nu sitter jag på ett café och väntar på att vår lägenhet visas. Tänkte ta en promenad med en sovande Frans men det regnar nu vilket gör att aktiviteten byts ut med sällskapet blir detsamma. Innan jag fick barn hatade jag att äta och ens dricka em kopp kaffe ensam på ett café. Nu känns det inte så jobbigt, man är ju liksom aldrig ensam längre. Frans är visserligen inte min mest sociala kompis men han är ändå mitt favoritsällskap.

4 reaktioner till “Nu får man se upp…”

  1. Hur och när lyckades du få honom att börja med napp (och vilken sort)? min son är 3 mån idag och han fattar inte grjen, han kan sulta på den om jag håller i men han kväljer om jag stoppar in den helt. däremot suger han snart sönder sin hand. förstår inte hur ni andra har lyckats. övade ni varje dag och insisterade mot hans vilja eller ville han helt plötsligt?

    tack för att du delar med dig, kul att följa er för ni ligger bara nåhgra månader före

  2. Sophia: vi testade massa olika sorter för Frans ville ju inte ta nappen. Jag testade små från Mam, små med lite uppåtböjd napp från Eska, större från Mam som lyste i mörker, stora från Eska, en sådan man stoppar lillfingret i och drar bort när bebisen börjar suga (kallas soother eller liknande i USA) och någon specialnapp som en kompis beställde åt Frans. Inget speciellt märke men den var ganska rak i modellen och den gillar han! Jag testade napp lite då och då och tillslut funka det bara. Ibland gick det bra innan också men bara korta perioder, han grimaserade ofta och spottade ut den. Försökte gnugga på hans näsa när jag satt i nappen för det ska tydligen stimulera sugeffekten. Det gick i en dag. Men mitt tips är att testa lite olika nappar och försöka lite då och då. Kanske doppa den i bröstmjölk/ersättning? :) lycka till! Det tog tid (typ 5 månader) men det är skönt nu när det äntligen fungerar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>