Nattuggla

Jag har de senaste kvällarna suttit uppe sent. Jättesent. Ibland till klockan 01.30 helt ensam i soffan i en mörk lägenhet. Jag vet inte varför men jag känner mig liksom inte alls trött. Så vad gör jag när jag sitter här? jobbar, surfar runt efter inredningsinspiration, letar grejer på Blocket och Tradera, funderar på vad jag ska packa inför resan och googlar vad folk säger om barnmat i Thailand…

Idag gick jag och Frans på stan en stund på förmiddagen tills han somnade och jag satte mig i Kulturhuset för att jobba. Det var dock ett stort misstag! Grejen var att jag skulle träffa Emelie och äta lunch och eftersom Frans somnat tänkte jag att jag kunde sätta mig och jobba och därmed hålla ett lunchbord. Kom dit, frågade om de hade wifi, det hade de och jag köpte en sjukt äcklig kaffe och satte mig ner, packade upp datorn och insåg att jag hade 11% batteri kvar. Började leta efter uttag och det fanns ett. Ett enda uttag som hängde och dinglade från taket ovanför ett av de få borden som såklart var upptagna av ett par som just det, laddade sina datorer. Kom heller inte ut på nätet och när jag frågade den trötta tjejen  kassan sa hon att jag skulle logga in med mitt lånekort. Ursäkta men vem har lånekort nu för tiden? INTE JAG! Så satt där med mitt äckliga, nu halvljumma kaffe, en dator som sakta men säkert dog framför ögonen på mig och inget wifi. Blev så sjukt irriterad på tjejen i kassan och tyckte hon skulle sagt något om lånekortsbiten direkt. Det slutade med att jag tryckte ner datorn och kaffekoppen (som inte var en take away-kopp) i sidoväskan på vagnen och drog. Satte mig på en bänk i en korridor längre bort i byggnaden, kröp runt för att hitta kontaktuttaget och jobbade sedan på som en tok. Frans sover typ alltid minst 1,5 timma på förmiddagen men jag kände mig ändå stressad över att han skulle vakna och avbryta min jobbsession. Men jag behövde inte oroa mig. När Emelie och jag tog dagens andra kopp kaffe efter lunchen så vaknade han.

Eftermiddagen tillbringade vi på våning 4 i Kulturhuset där de har värsta grymma biblioteket. Det finns även skötrum, matsal där du kan värma mat och såklart massa böcker. Frans och jag hängde i delen för småbarn och Frans klättrade runt, åkte rutchkana på en liten sluttning och kröp sedan upp igen. Efter 50 gånger var han lika exalterad av att glida ner på magen för den cirka 1,5 m långa kanan. Han lekte konstant i 2 timmar och efter det mötte vi upp Fredrik och jag drog ner till jobbet för att göra returer innan Thailand.

Borde verkligen lägga mig nu. Imorgon ska jag gå runt på stan en stund, jobba på ett café (INTE Stories i Kulturhuset) och sen gå hem och välkomna en inredningstidning som ska plåta vår lägenhet. Alltså det känns som ett skämt just nu. Lägenheten är ju helt hemsk… men ja, om en månad ska den va tipptopp (varav två veckor i Thailand…) och efter det blir det playdate med Caroline och Sam.

Så, det var allt för mig en natt som denna. Sov så gott!

frans

dagenskontor

Dagens kontor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>