IMG_3098-0.JPG

När ska man vända vagnen?

Idag hade jag Frans framåtvänd i vagnen för första gången. Vår vagn låg i bilen och jag orkade inte plocka ut den så jag lånade Stinas Brio go. Det var ju den vagnen vi hade förut men vi hann ju knappt använda sittdelen överhuvudtaget, än mindre framåtvänd. Frans verkade gilla att åka framåt men jag kollade honom typ hela tiden, mycket för att det fortfarande inte hörs speciellt mycket när han gråter. Vill ju inte att han ska sitta där och gråta i tystnad när jag rullar på som om allt vore frid och fröjd. En grej: jäklar vilken skillnad det är på Brio go och Bugaboo donky som vi har nu. Bugaboon är tio gånger skönare att köra. Och att svänga med. Trodde inte det var så stor skillnad men jo, det är det verkligen! Hur som. Jag undrar när man brukar vända på sittdelen så att barnet åket framåt? Inte än kanske? Känns så tråkigt att inte se Frans när man är ute och kör. Jag ska nog vänta med att vända så länge jag kan. En sak som dock var bra med Brion var att den är betydligt mycket större än Bugaboon. Frans såg jätteliten ut där han låg och spanande runt när vi cruisade runt på stan tidigare idag.

IMG_3093.JPG

6 reaktioner till “När ska man vända vagnen?”

  1. Jack är 1, och jag har inga planer på att vända på honom än på länge. Alltså år. Han får gott glo på mamma och vi pratar ju med varandra, eller ja.. Jag vill iaf ha koll på honom, lånade en sulky på Arlanda för ett tag sen och jag kollade ju in honom hela tiden.

  2. Stella: exakt! Jag kommer inte heller vända vagnen på länge. Är ju jättetråkigt att inte kunna kolla på varandra. Fredrik påpekade dock att jag kunde vänt på sittdelen igår, tänkte inte ens på det, haha. Men nu har jag testat i alla fall! :)

  3. Hej! När jag läste barnpsykologi på Psykologutbildningen fick vi lära oss att barn inte ska sitta i framåtvända vagnar förrän de är tre år gamla. Men det kanske finns andra teorier som säger annat! Jag har inte barn själv, så har ingen personlig erfarenhet! Kram

  4. Sara: ah okej! :) ja men det låter ju rimligt. Fattar iof inte varför man skulle vilja vända på vagnen någonsin! (Ja, jag är självisk som vill kolla på Frans hela tiden!). ;)

  5. Det förstår jag, han är ju så söt! :) Jag kommer ihåg att argumentet för att barn inte ska sitta framåtvända var att det är helt för mycket intryck för ett barn att ta in, plus att barnet upplever att det är helt ensamt i detta läskiga eftersom de inte ser den som kör vagnen. De menade på att även om barnet verkar tycka det är kul att sitta framåt kan det inte bearbeta intrycken.

  6. Sara: Intressant! Ja, jag hade nog också tyckt att det vore läskigt om jag kördes runt på stan men inte visste vem som körde :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>