hemligt - gravid

När ska man berätta om graviditeten?

Jag väntade inte speciellt länge. Redan dagen efter berättade vi för min pojkväns kompis och hans fru. Vi skulle dit på Valborgsmiddag och det dröjde inte länge innan frågan kom: Vad vill du dricka? Öl? Vin?

Jag kände att vi lika gärna kunde säga det om det sedan skulle bli något fel, ja men då får man väl förklara det när tiden kommer. Jag är inte någon som tror att man kan jinxa saker och ting. Jag hade nog inte kunnat hålla det hemligt så länge som upptill tolv veckor. Mina nära vänner blev helt lyriska och kunde nästan inte sluta prata om det. Jag vet inte varför men jag kan nästan känna mig lite obekväm när allting plötsligt ska handla om min graviditet och hur jag mår.

Det som var lite jobbigt var att berätta på jobbet. Jag vet inte varför men det kändes nervöst. Jag var inte orolig över att få behålla mitt jobb och eller något i den stilen, men det är ingen av mina kollegor som har barn och det kändes bara konstigt att jag skulle vara först ut. Kanske en dum tanke hos mig, men jag väntade nog till vecka 14 innan jag berättade det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>