20140531-224219-81739919.jpg

När en bebis kaskadspyr

Imorse hände något jag aldrig varit med om tidigare. Frans kaskadspydde tre gånger på raken. Det bara flög! Han verkade helt oberörd efteråt, kanske något förvånad. Under dagen hände inget men på kvällen hände det igen. Alltså helt galet. Jag googlade (of course) och på vårdguiden stod det att man skulle kontakta vårdcentralen. Fredrik fick ringa, jag harar att ringa för jag känner mig som en hispig förälder. Jag ville inte ens ringa in i vecka 32 då jag fick en blödning men ja, jag blev ju så illa tvungen. De sa att det kunde vara magsjuka. Men eftersom han inte verkar ha ont eller må dåligt så var det ingen fara. De rekommenderade att jag skulle mata mindre och mer ofta och se om det blev bättre. Han har krökts lite mer, eller en gång till men verkligen inte så mycket. Han verkar dock lite trött och hängig och har suttit i våra knän helt lugnt i princip hela kvällen. Nu sover han på soffan och jag flyttade just på kudden under honom som var fuktig av svett. Tror att han kan ha lite feber, kanske? Det blir förhoppningsvis bra efter en natts sömn. Om det finns något positivt med ett barn som är lite sjukt så är det att de blir så himla mysiga. Frans vill ju helst att det ska hända något relativt ofta och han brukar som sagt aldrig somna på mig numera vilket han alltid gjorde när han var mindre. Men när han känner sig dålig vill han vara nära och kan lugnt ligga i famnen och bara titta lite. Mysigt ändå.

20140531-224259-81779716.jpg

4 reaktioner till “När en bebis kaskadspyr”

  1. Usch stackars liten!
    Jack är ingen kräkare heller, men en gång kom det jättemycket när han låg ner, det var otäckt!
    Jag har ringt vårdguiden två gånger, skönt att kunna prata med ett proffs tycker jag. Alltså, hellre framstå som hispig än att inte ringa, det där får du komma över :)

  2. Stella: Ja, Frans kräkas ganska ofta nu för tiden men inte alls så mycket som idag. Det verkligen sprutade ut, helt galet. Att kräkas liggande låter inte kul :( tur att det gick bra!! Jag vet, jag är så löjlig med sånt. Men hade jag vart orolig på riktigt hade jag ringt. Tur att Fredrik finns ;) hoppas inte det blir för många tillfällen då man behöver ringa..! Men nästa gång ska jag kanske göra det för träningensskull :)

  3. Våra vänners dotter kaskadspydde några gånger efter att de gett henne gröt kvällen innan. Men utan att hon var minsta påverkad. Så gissningsvis har det något med maten och deras små magar att göra?

  4. Caroline: Ja? Det kan nog stämma! Hade ju gett honom barnmat kvällen innan. Han har inte kräkts något mer idag i alla fall :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>