20150223-155426.jpg

Mot Stockholm!

Vi har nu åkt tåg i drygt 1,5 timma jag och Frans och ganska exakt klockan 15.00 somnade han. Han var visserligen trött innan men satt då mest och hängde hos mig i väntan på att ”sovtiden” skulle närma sig. Planerade hemvägen liksom resan till Göteborg efter vad jag trodde och framförallt hoppades skulle vara enligt Frans sovschema. Så nöjd med mig själv just nu, hehe.

Åkte till stan ganska tidigt idag och lämnade då Frans hemma med mamma och pappa eftersom han skulle vilja vara vaken från 11.30 och då gärna leka eller i alla fall röra på sig. Planen var att kolla lite på stan, köpa en tröja från Filippa K på NK, konstigt nog fanns den inte där, inte heller på Filippa Ks egen butik men på Åhlens fanns den. Köpte den dock inte för jag hittade nämligen en grej på reaställningen som jag på något sätt var tvungen att köpa… Får bli tröjan en annan gång. Jag vill helst köpa den på NK eftersom jag har ett presentkort på 1000 kronor där och även en innestående bonus på 300 kronor vilket för att tröjan blir gratis! Hehe. Ska visa vad jag köpte sen.

Efter rundan på stan skulle jag träffa Becca och Astrid men pga gallskrik på bussen hade Becca hoppat av bussen och vänt hem för blöjbyte och liknande så plötsligt hade jag ytterligare två timmar på stan. Drog runt lite, kors och tvärs och kände att vädret i Göteborg är så mycket värre än det någonsin varit i Stockholm. Verkligen äkta pissväder: megablåst, kallt som satan och snöblandat regn. Fy! Känns helt okej att packa med sig stadens bästa reaplagg och dra hemåt.

Mina föräldrar kom in till stan (snälla som de är) och hjälpte mig med sakerna på tåget, pappa blev dock mest stressad av att bära vagndelar genom de automatiska dörrarna. Haha, han har inte varit småbarnsförälder på länge. Mina föräldrar, framförallt pappa, ser ofta saker som problem: de tror liksom att det är sååå jobbigt för mig att ta en buss till stan, behöva vänta, hoppa av på en hållplats som är ”långt” ifrån en utsatt mötesplats, att min väska inte går på hjul då den är tung osv. Jag känner mer att det inte är några problem. Visst, ibland blir det lite väntetid, kallt, omständigt och tungt men jag vet att jag klarar det utan problem och jag blir mest irriterad över att de ska försöka göra allt så bekvämt för mig och oroa sig över att deras 31-åriga (!) dotter inte ska orka bära en väska som väger max 12 kilo på ryggen. Vet ju att de bara vill hjälpa till och kanske blir jag likadan med Frans i framtiden…

Fredrik kommer i alla fall och möter mig vid tåget vilket göra själva avstigningen med Frans och barnvagn så mycket enklare. När jag kommer hem ska jag städa och fixa lite i lägenheten om jag hinner och imorgon är det plåtning ute på något slott i Järfälla.

Hörs när jag är hemma i Stockholm!

2 reaktioner till “Mot Stockholm!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>