20140529-162903-59343237.jpg

Mmmorot!

Första smakportionen blev: Morot! Första gången blev totalt misslyckat. Varför? På grund av att jag är så korkad ibland. Jag skalade två ekologiska morötter, hackade dem och slängde ner dem i en kastrull. Kokade upp och ja, vet ni vad jag gjorde sen? Stängde av plattan och stoppade ner morötterna i mixern. Det blev såklart helt kornigt för om jag tänkt efter lite skulle jag ju låtit morötterna koka lite längre än tevatten. Så typiskt! Jag kände att okej, jag kan inte ens koka morötter! Nu testade jag igen och det gick bra (är ju alltså inte så svårt att lyckas med morötter) tänkte blanda i lite bröstmjölk men skippade det och testa naturellt. Frans smaka, grimasera, svalde och log. Verkade som han gillade det. Han fick visserligen lite kväljningar men det var nog för att han var ovan vid att det inte bara rann ner i magen. Skeden var dock höjdpunkten av måltiden.

Nu funderar jag på att koka broccoli och majs och göra puré av det också. Vad kan man mer testa? Eko aprikoser som dessert tänkte jag också pröva. Och banan såklart, det har jag redan smakat på – mycket uppskattat! Likaså vattenmelon. Ville testa jordgubbar men tydligen är det vanligt att det ger allergi? Sen vet jag inte om jag ska komplettera med välling? Kanske även gröt. Och än så länge är det ju max en sked han ätit, börjar lite smått och får väl jobba mig framåt… Kommer ju amma som vanligt ett tag till tills portionerna bli större. Hur mycket puré ersätter en amningsperioden liksom?

20140529-162952-59392541.jpg

20140529-162951-59391085.jpg

20140529-162953-59393472.jpg

4 reaktioner till “Mmmorot!”

  1. Jag har just gjort misstaget att 1. Gå från en tesked till tjugo inom loppet av en vecka och 2. Ge banan, majs, morot och blåbär – dessa två komponenter är lika med förstoppning!!
    Ger numera katrinplommon till gröten och främst potatispuré – han får äta tills intresset sviker och då ammar jag tills han är helt mätt, istället för att nästan tvinga i honom det sista bara för att.
    Det är såklart heeeelt individuellt ;)

  2. Karolina: ah, bra tips!! Har inte ens tänkt på förstoppning… Katrinplommon är ju bra, aprikoserna har väl samma effekt kanske. Typiskt, trodde banan, morot och majs var bra grejer… Men kanske ok med en liten sked..?

  3. Jag gav ju honom bara dessa saker i en vecka, och för mycket på nästan en gång, men att sucessivt öka på och kanske blanda ut med mat som inte är förstoppande..

  4. Karolina: ah, det är sant. Jag kör miniportioner nu ett tag. Köpte dock ekologiska katrinplommon idag, just in case ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>