IMG_0440.JPG

Min sämsta dag på 100 år

Idag har jag varit såextremt irriterad och negativ, det händer inte jätteofta men idag har jag haft en riktig jävla skitdag! Om du inte vill läsa mitt gnäll, om sovande bebisar och tvättmaskiner som inte orsakar översvämningar kan du sluta läsa nu.

För er som fortfarande läser (om det nu är någon) kan jag börja med att berätta att Frans sovit 5 minuter sedan han vaknade idag klockan 8.00. Jag gick upp tidigare och satte på en tvätt och käkade frukost, kände mig SÅ nöjd. Redan strax innan 9 började Frans bli lite gnällig och gnuggade sig i ögonen och jag tänkte att det var ett ypperligt tillfälle att utnyttja min nya bästa vän, Hissen och gå ut och gå. Gick in och bytte Frans blöja, satte på honom en ny body och ett par byxor och strumpor eftersom vi skulle ut. Gick ut i hallen för att sätta honom i vagnen och känner hur hela min strumpa plötsligt blev alldeles blöt. Inte sådär ”oj, jag trampade i bebisdregel”-blöt utan ”helvete, jag trampa ner i en vattenpöl!”-blöt. I hallen var det cirka en centimetervatten. Flyttkartonger, skor, påsar, barnvagnen, jackor…ALLT som låg på det tidigare torra golvet var genomblött. I badrummet var det, inte helt otippat också en centimeter vatten. Enda skillnaden är att i det vattnet flyter det runt massa äckliga klumpar… vi kan kalla det damm…även om det nog inte var det. Jag stod bara still och tittade i säkert en halv minut. Funderade på om jag skulle skrika och svära, ringa Fredrik, börja storgråta eller bara börja städa. Frans valde alternativet gråta så jag tog helt enkelt det sista. Trots att F skrek satte jag ner honom på golvet och började tömma hallen och toaletten på kartonger, påsar och allt annat som stod och sög åt sig av vattnet. Hämtade moppen och började försöka att torka upp vattnet. Det tog en himla tid kan jag säga. Frans slutade gråta och jag gick för att hämta datorn. Visste att Babblarna skulle ge mig 20 minuters städro. Märkte då att Frans suttit i vatten (hurra, det hade spridit sig in i vardagsrummet) och var genomblöt (body, byxor, blöja och strumpor, yes!) Gick in och bytte. Satte på Babblarna och fortsatte moppa. ringde Fredrik som sa: ”Det är verkligen jätteviktigt att allt vatten försvinner så det inte blir fuktskador”. Alltså min kille. SÅ smart, varför tänkte inte jag på det när jag riktigt såg hur vattnet skvalpade in under de redan gamla, halvslitna trösklarna?

Det tog cirka en timma att få bort allt vatten, ja, det som inte runnit ner under parketten förstås. Därefter fick jag sms av min chef som frågade om en text jag inte lämnat in eftersom jag, korkad som jag är, trodde att det var nästa vecka vi tryckte tidningen. Tänkte att  jag måste  gå ut med Frans innan han svimmar av trötthet, där och då hade jag nog inte brytt mig. Eller jo, men det hade onekligen varit skönt om han somnat. Gick iväg till affären eftersom jag var tvungen att köpa lunch. Frans låg och stirrade och väntade tills vi var i butiken innan han började vråla (det här beteendet är mycket olikt honom!) Till slut fick jag ta upp honom. Tänkte ta snabbkassan där man scannar varorna själv eftersom att det egentligen borde gå snabbare. Det gör det aldrig! Jag hatar de där kassorna. Alltid blir det strul! Med Frans på armen fick jag flytta alla varor till en annan kassa och börja om då den första blev helt knäpp och när jag tryckte på ”hjälp” hände ingenting! Satte ner Frans i vagnen när ryggen på riktigt kändes som den höll på att gå sönder och jag började svettas av stress och ansträngning, det var inte populärt men jag fällde ner sufletten och låtsades att jag var döv. Påvägen hem somnade han och jag tänkte: Äntligen, det finns hopp för den här dagen men efter tio minuter var han klarvaken. När jag kom hem mötte jag två män som höll på med stammspolning i huset. De skulle komma till min lägenhet om en timma så jag gick upp och jobbade medan jag försökte underhålla Frans i barnstolen bredvid mig. Han började såklart bli gnällig ganska direkt. En timma gick men inga stamkillar (eller stammisar kan man ju kalla dem, hehe) kom. Jag ville verkligen gå ut med Frans igen men vågade inte lämna lägenheten eftersom det skulle kosta pengar om man inte var hemma när stammisarna knackade på och om man inte hade lämnat sina nycklar till dem på morgonen. Vilket jag inte gjort.

Försökte kolla ut efter dem men de var väl och åt lunch, jag gick tillslut ut och gick med Frans på innergården och utanför på gatan medan jag irriterade mig på allt som gick att irritera sig på. Exempelvis på Fredrik hade semester nere i Göteborg (han har varit där över dagen och jobbat men hade jag fått jobba ostört på annan plats idag hade jag varit världens lyckligaste!) Frans var sååå trött med somnade såklart inte. Till slut kom två killar och fixade vad de nu skulle göra i tio minuter. Och nu sitter jag här med en trött bebis i famnen och bloggar med tre fingrar.

Har försökt natta honom i sängen också men nej, det ville han inte. Nu blir det promenad nummer tre och en bön om att det här bara är en tillfällig svacka. Frans ska fortsätta sova tre gånger om dagen lääääänge till, eller?

3 positiva saker med dagen är i alla fall att:

– Vi har inte vårt gamla trägolv från 1929 i den här lägenheten

– Jag har svårt för att stressa upp mig och ännu svårare för att bryta ihop. Hade jag haft lätt för detta hade jag nog legat på golvet fortfarande, drunknad pga vattenmängden.

– Vi bara har en bebis och inte två eller fler.

6 reaktioner till “Min sämsta dag på 100 år”

 1. Åh fy fan stackars dig! Hoppas golven klarar sig utan att kosta massa för er.
  Och jag vet EXAKT hur du kände dig med irritation, svett, ömmande kropp och skrikande tung jädra bebis på affären. Då hatar man världen. :)

  (Svante sover bara 2 ggr om dagen… (9:30-10:30/11 och 14-15) kanske Frans också tänker börja med?)

 2. vilken dag! Din stackare. Vatten i hela hallen lät inte roligt..hoppas morgondagen blir bättre:)
  Hur gammal är Frans? 8 mån? Min son är 9,5 mån och han har sovit två ggr per dag ganska länge nu. Totalt sett sover han ca 2 timmar på dagen.
  Trevlig kväll

 3. Malin: ja, fan va jag tyckte synd om mig själv förut, haha! Hm, 2 gånger, ja det verkar inte bättre. Frans har sovit totalt 1,5 tim idag! Galet. Men om han ska skippa en sovtid får det bli den runt 18-19 för då kan Fredrik underhålla honom ;)

 4. Emelie: ja, men vissa dagar måste ju suga för att man ska uppskatta de andra, eller? ;) vatten i hallen var nog det segaste på mycket, mycket länge… Hoppas man slipper det igen.

  Frans är 8,5 mån (född 10 dec) så en månad yngre än din son. Han kanske börjar trappa ner sovtiden nu. Önskar det var ett beslut vi kunde ta ihop. Hehe.

  Trevlig kväll till dig också :)

 5. Himmel vad jag skrattade…förlåååt! Men min hemska dag blev rätt blek i jämförelse…tack härliga Annika!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>