annikanorman-vanjawikstrom

Mammaträff, babydejt, barnvagnsfika…

Man kan egentligen kalla dagens happening för vad som helst (av orden i rubriken alltså) och den var huur trevlig som helst. Jag (och Frans), Hannah (och Knut) och Vanja (och Iggy) körde långfika på Egoiste (mitt favoritcafé när vagnen är med, vilket den ofta är) Vanja hade jag faktiskt inte träffat innan men jag kände på mig att jag skulle gilla henne. Och det gjorde jag! Jag blev tipsad om hennes blogg av Angelica cirka någon månad innan Frans föddes. Vanja var ju med i programmet ”Gravid vecka för vecka” och skulle göra ett planerat kejsarsnitt. Som jag med andra ord. Förutom medverkan i programmet då… Av den enkla lilla anledningen började jag följa hennes Instagram och blogg. Är det inte lite läskigt hur det kan kännas som att man känner en person bara efter att ha följt hen på sociala medier? Men i det här fallet skulle jag säga att det var mer kul än läskigt i och för sig. Vanja kör liksom jag jobb och bebis på samma gång. Det är nog inte helt ovanligt men jag känner inte så många som jobbar på som innan. Så ja, väldigt kul att träffa någon som känns lite som en själv, eller som har ungefär samma livssituation. Vanja driver ju ett större företag, GlamMom medan jag har min lilla enskilda firma där jag fakturerar för mode- och stylistuppdrag, men det är ju ändå jobb och ingen äkta mammaledighet. Och sen är det såklart det planerade snittet och det faktum att båda våra pojkvänner är också egenföretagare. Det gör ju faktiskt att hela grejen blir lite annorlunda än om båda parterna har varsin fast anställning.

annika norman frans 1 annika norman frans 2

Lånade bilderna på mig & Frans från Vanjas blogg. Han va egentligen lite kinkig men blir alltid glad när han får ”gå”.

Hannah visste jag såklart att jag skulle tycka om innan dagens möte, henne känner jag ju way back. Eller sedan ett par år. Minns att vi träffades första gången på en pressfrukost på PUB-huset, hon var då modeassistent på Veckis. Idag är hon Moderedaktör på Amelia. Den där morgonen hade jag nog aldrig trott att vi skulle hänga ihop med våra småkillar bara några år senare…

Jag gick ju aldrig på några mammagruppsmöten som BVC ordnade. Var ärligt talat inte så jättesugen. Jag vet många som har träffat riktiga vänner på de där grupperna men jag har också hört hur man ”glömt” en mamma i mailtråden när det gällde fika/promenadplanering eftersom hon inte ”passade” ihop med de andra mammorna. Enligt de andra mammorna. Jag har ju en del kompisar som har barn/är gravida så när jag vill snacka bebisar, avslag, kejsarsnitt, amning, ersättning, sovrutiner och spyor vet jag var jag kan vända mig. Att hänga med mammor som inte ”bara” är mammor utan också kompisar ser jag som den absolut mest ultimata grejen. En helt perfekt mammagrupp helt enkelt…

20140703-005856-3536087.jpg

20140703-005855-3535148.jpg

20140703-005857-3537071.jpg

Påvägen hem köpte jag blommor (fick värsta grymma dealen på Hötorget, enligt mig själv. Andra skulle säkert säga att jag blivit lurad. Oh well.) och ekologisk köttfärs och skyndade sedan hem och laga middag. Strax efter 18.00 kom Karin och Adam och åt middag. Tyvärr blev Frans ledsen och slutade inte vara ledsen på två timmar! Vi tog en promenad, badade honom och gav honom mat men ingenting hjälpte. Till slut gick jag och köpte mjölkfri välling. Vet inte om han får i sig så himla mycket mjölk, mina bröst känns liksom alldeles tomma. Inte alltid men ibland. Tycker fortfarande, efter 6 månaders amning att det är superkrångligt att veta hur mycket som kommer. Eller inte kommer. Det hela slutade i alla fall med att jag ammade en sista gång (efter en portion mjölkfri havrevälling) och DÅ somnade han. Att äta mjölkfri kost är för övrigt svårt, det är ju mjölk i typ allt. Men aja, jag fortsätter så gott jag kan tills vi gjort allergitestet.

20140703-010334-3814237.jpg

Kvällens dessert: mörk chokladmousse, laktosfri vispgrädde, ”fyndade” jordgubbar och blåbär.

20140703-010335-3815653.jpg

Den enda mjölkfria vällingen som fanns.

 

4 reaktioner till “Mammaträff, babydejt, barnvagnsfika…”

  1. Det är så tråkigt att äta mjölkfritt! Tyvärr räcker det inte med laktosfritt OM Frans skulle vara känslig mot mjölkprotein. Det finns havregrädde men vet inte alls om det funkar i tex chokladmousse…

  2. Sanna: Åh, jag åt ju den grädden igår. Och idag och chokladmoussen, var ingen mjölk i den dock. Eller i pulvret kanske…! Frans verkar inte må dåligt av det iof. Jag tror ju verkligen att det är höstblåsor för de är uttorkade nu. Men ja, planen var att skippa mjölken… Ska försöka bättra mig! Typiskt.

  3. Vanja: Ja, superkul!! =) Och utan tvekan bästa mammagruppen! Ha en toppendag! Kramkram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>