efter-kejsarsnitt-mage

Magen efter ett kejsarsnitt

Här fotar jag mig själv några timmar efter kejsarsnittet. Trosorna som syns är inte mina egna utan ett par hotpants i nätvariant som erbjuds till nyförlösta. Här får man plats med en megablöja som de drar på en direkt efter operationen (och typ sjukt mycket annat också om man skulle vilja förvara andra saker i trosorna…)

Jag har ju inte tagit bort förbandet som sitter över mitt ärr ännu, det ska jag göra fem dagar efter operationen, det vill säga på söndag. Under förbandet sitter små avlånga plåster som jag ska plocka bort några i taget om typ ytterligare en vecka… Måste dubbelkolla när vi åker dit på check up imorgon. När man trycker (försiktigt) på min mage känns det som en stor grop där magmusklerna en gång fanns. Så konstigt. Och mjukt. Men jag måste säga att magen återhämtade sig väldigt snabbt. Vägde mig inte när jag åkte hem men jag ställde mig på vågen innan operationen och gissa vad jag vägde? 76 kilo! Trodde verkligen inte jag hade gått upp så mycket. Nu vet jag dock inte hur mycket jag vägde innan men cirka 60 kilo skulle jag tro. Så upp ungefär 16… hade ju som sagt gissat på 8 eller liknande. Var tydligen större än jag trodde. Eller i alla fall tyngre.

mage efter kejsarsnitt

Magbild efter kejsarsnitt.

Magen efter kejsarsnitt

Min kompis Angelicas kommentar till bilderna: ”Du tar selfies och Fredrik byter blöjor”. Ja det är så vi jobbar. Har för övrigt kvar min ”hormonrand” som ni ser. Den rand som man enligt vissa hemsidor kanske kommer sakna efter graviditeten. I don’t think so säger jag.

 

2 reaktioner till “Magen efter ett kejsarsnitt”

  1. Åh, vilken mysig mage!

    Jag tyckte att den där magen efter att barnet kommit ut var så mjuk och go. Lilla magen som för bara någon timme sedan var helt stor och spänd får äntligen vila. Känner mig helt nostalgisk här =)

  2. Elin: Ja, men jag tyckte det kändes lite läskigt när jag tryckte på magen och det var värsta gropen eftersom musklerna var borta :) Det känns dock inte jobbigt att vara otränad nu efter graviditeten vilket jag tyckte innan graviditeten när jag hade slarvat med träningen. Man bryr sig ju inte på samma sätt nu. Men det ska bli skönt att börja träna igen när man kan/får.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>