barbie

Lucka 21: Såhär hade min önskelista sett ut om jag var 8 år ung

disney-tornrosa

1. ”Törnrosa”

Det här var min favoritfilm som liten och vi hyrde den på ”tappen” (bensinstationen) flera gånger. En gång när jag var hemma sjuk vi den och jag låg hemma i soffan och tittade. Älskar verkligen Disney-filmerna och ska absolut se ”Kalle Anka” på julafton.

bokmarke

2. Bokmärken

Samlade liksom de flesta jag kände på bokmärken, och brevpapper och har en del kvar hemma i Göteborg. Minns att man hade en del favoriter som man tyckte var helt fantastiskt fina och som man aldrig någonsin skulle byta bort. Tänkte att jag sparade dem till något speciellt, har fortfarande inte skrivit det brevet…

 

badkula

3. Badkulor

Samlade även på tvålar och badkulor. Badkulorna kastade jag för inte såå längesedan, vi hade inget badkar men jag gillade det ändå…

nintendo

4. Nintendo

Har ju redan bloggat om mitt stora tv-spelsintresse. Nintendo önskade jag mig tills jag äntligen fick det. Vilken lycka!

 

barbiedocka

5. Barbie

Älskade Barbie och lekte med dockorna jättemycket! Min pappa byggde ett superstort Barbiehus i trä, det stod på hjul, hade tre våningar, öppningsbara dörrar, takterrass, trappor, massa rum med tapeter och heltäckningsmatta, gardiner (mamma fixade), garage m.m.  Vi sålde dock huset pga platsbrist sen när vi blev äldre. Det var ju ganska stort…

 

pollypocket

6. Polly pocket

Så tråkig leksak egentligen men jag gillade det när jag var liten. Jag hade ett lila och min syster ett mintgrönt. Riktigt onödig grej, haha.

 

duplo

7. Duplo

Vi hade ett sånt här hus när vi var små, åh, vad vi lekte med det! Bästa leksaken ever.

örhängen

8. Klisterörhängen

Jag fick inte ta hål i öronen förrän ganska sent, så jag använde sådanahär när jag ville vara ”fin”…

 

lippgloss_rollon

9. Roll-on läppglans

Favoriten kom från H&M och smakade typ citron. De fanns i massa olika smaker och jag använde dem inte så mycket utan hade de mest som prydnad på skrivbordet. Minna när jag fick veta att de där glossen innehöl valfett, hur otroligt äcklad jag blev. Idag vet man ju tt det är massa äckliga grejer i typ allt, även mycket av det man äter. Idag använder jag ALDRIG läppglans eller läppstift, inte pga valfett och annat utan för att jag helt enkelt tycker naturliga läppar är snyggast! Dock inte torra, naturliga läppar, så som mina är nu.

acke

10. Acke-tidningar

Gud vad jag älskade Acke-tidningarna! Gillade Betty mest eftersom hon var så snäll. Valde Acke någonsin? Han var verkligen en riktig player… Sånt reflekterade man inte över på den tiden (liksom hur smal Barbie faktiskt var eller hur stereotypbildande många av ens leksaker var.)

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>