zzz

Lucka 16: En av mina svaga sidor som förälder

Frågade Fredrik och han blev såklart rädd och försvann samtidigt som han mumlade något om att han skulle tänka på det. Frågade honom igen och då sa han att jag sover tungt på nätterna (vilket inte betyder att Frans mår sämre, utan att han får trösta och puffa när Frans vaknar och är ledsen).

Nu frågade jag igen (i ett tonläge som fick det att låta som jag frågade för första gången trots att jag ställt frågan tre gånger) och då sa han att jag klär Frans för kallt. När han skulle tagit med tre filtar tar jag med en och litar på att det räcker.

Jag skulle dock säga att min svagaste sida eller sämsta egenskap som förälder är att jag inte är en sådan där mamma som offrar allt och lite till för min son. På ett sätt gör jag ju det, absolut. Men samtidigt så har jag valt att jobba sedan han föddes eftersom JAG vill det och JAG behöver det för att gilla livet lite bättre. Jag kommer låta honom börja på förskola när han är dryga året för att JAG ska kunna få mer tid över till att arbeta och jag längtar lite efter det samtidigt som jag nu, när tiden närmar sig känner att jag kanske inte är heeeelt redo att slänga in honom på närmsta förskola. Men det är väl det jag anser vara en negativ egenskap, att jag inte riktigt klarar av att sätta mina egna behov åt sidan för att ge hela mig själv till Frans. Har läst om mammor som är hemma med sina barn de tre första åren och även om jag kan tycka att det är beundrandsvärt på många sätt så känner jag att jag inte vill göra den uppoffringen. Och bara det att jag kallar det ”uppoffring”…

Sen anser jag att jag har bättre tålamod med Frans än med något annat i livet, MEN jag har en gräns och ibland kan jag bli trött och irriterad även om jag försöker att inte visa det. Men jag vet inte om jag ska kalla det för en svag sida för man är ju inte mer än människa, tyvärr är det inget som ändras bara för att man blir förälder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>