loppis2

Loppis och namngivning

Idag har jag stått och sålt gamla (och relativt nya) kläder på Trädgårn. Jag är ju en sådan som älskar loppisar! Mest att sälja i och för sig. Nu inför flytten vill jag bara bli av med saker och sålde ut grejer för minipriser. Fick sålt mycket och det blev ganska mycket pengar tillslut. Tidigare år har jag tjänat flera tusen. I år blev det lite mindre men ja, som sagt, körde kompispriser med ALLA! En rock som jag köpte för typ 10 år sedan och som var väldigt dyr back in the days sålde jag för 100 spänn. Kvinnan som slutligen köpte den sa visserligen: ”Sista priset!”,  jag sa: hundra kronor. Hon sa då: 90? Då blev jag irriterad och sa att det var ett skämt, rocken var ju redan så sjukt billig. Hon tog den för 100. Annars har jag varit väldigt snäll men prutande kunde. Men den där kvinnan alltså… hur kan man orka bråka om en tia när man får en skitfin (nåja…) höstrock i toppkvalité för en jäkla hundralapp. Nu gjorde ju jag visserligen detsamma men ändå, hehe. Tror den där rocken kostade 3000 kronor då jag köpte den på Mouche i Göteborg som nyrik tonåring efter en lång sommar i Norge.

loppis

Anna, Carro, Emelie och Diana. Jag delade bord med Sara och min kollega Lovisa och min före detta kollega Pearl stod också precis vid oss och krängde bättre begagnat.

När klockan var runt 14.30 kom Fredrik och en sovande Frans och hämtade upp mig och vi styrde ut mot Ekerö där min kompis Camilla hade namngivning och 1-års kalas för sin lila Edison. Jag köpte en jättefin t-shirt på Stella McCartney åt honom häromdagen. Den är nog lite för stor fortfarande men den kommer passa så småningom. Vi åt pastasallad, käkade tårta och drack kaffe i solen, hängde sedan med Lisa och Gustav hem och åt grillmiddag. Nu är vi hemma och har precis sett ett halv ointressant Game of thrones-avsnitt. Hade förväntat mig mer…

annika2 annika

Frans sover sedan drygt en timma tillbaka. Vi tror att vi vet varför han var så ledsen igår och varför han även var ledsen idag innan han slutligen somnade: han får inte tillräckligt med mat. Mina bröst är så sjukt mycket mindre nu och jag är helt säker på att det inte finns lika mycket mjölk som det gjorde för några veckor sedan. Pga kaskadspyorna har vi ju dessutom dragit ner på amningen en aning vilket såklart inte rimmar väl med en sex månaders kille som är jättehungrig och egentligen behöver mer än bara bröstmjölk nu… Det är så svårt att veta ibland tycker jag. Alltså hur mycket mat han får i sig/ska ha. Imorse gav jag honom i alla fall majsgröt från Hipp. Gjorde en halv portion på 0,5 dl vatten (kokat) och 2 matskedar grötpulver. Lät det stå och svalna och tog sedan hälften av gröten och matade honom. Skeden var mest intressant men han åt villigt och smackade belåtet. Blev sur när det tog slut. Och även lite sur när han fick gröten i munnen också, haha… men på det stora hela var han nöjd. Och kladdig. Jag ville fota men mobilen låg på laddning… typiskt!

Ikväll ammade jag honom och efter det sög han i sig ytterligare 120 ml havrevälling som han ÄLSKAR! Har kört Sempers variant i tetrapack. Vi testade först att ge honom 60 ml men det räckte inte alls. Så fort det var slut började han gallskrika och lugnade sig först när han såg mig hälla upp resterande del av vällingen i flaskan. Han försökte direkt sträcka sig efter flaskan med munnen och när han missade började han gråta på sekunden. Fredrik fick skynda sig in i sovrummet där han skulle matas. Haha, älskar att han är så himla glupsk och på riktigt blir ledsen och gråter när maten inte kommer snabbt nog. Man märker att han förstår så mycket mer nu. Han kollar vädjande på mig när han vill ur bilbarnstolen, börjar suga i luften när han förstår att maten är på gång samtidigt som han ivrigt rör sig för att påskynda processen och slår ilsket på mobilen när vi sätter på appen ”Happy touch”. (Man trycker på bilarna så att de kör framåt, brummar, tutar och så vidare…) Jag som tänkte att vi inte skulle introducera Frans för mobiler och paddor på ytterligare ett par år. Hehe, eller hur… aja, han förstår i alla fall så mycket mer nu och det är så himla kul att se hur han kopplar saker och ting.

Nu ska jag lägga mig och sova, hoppas Frans kan sova ett tag till nu, i alla fall tills att det är dags för nästa måltid om ett pr timmar.

 

 

4 reaktioner till “Loppis och namngivning”

  1. Tycker det här med mat är så jäkla svårt.. Jag har typ ingen koll! Hur ser en dag ut för frans när det kommer till måltider, vad och när äter han?

  2. Karolina: samma här! Tycker också det är svårt. Hur mycket som behövs osv. Vi har inge direkta rutiner men försöker mata honom var tredje timme eller när man märker att han är hungrig. Ex pga att det inte kommit så mkt mjölk från bröstet. Men idag så gick vi upp 9.45, jag amma honom. Sen åt han vid 13 (amma + välling) sen sov han, sen åt han välling igen vid 16 och nu amma jag plus han honom välling strax efter 19. Nu får han vänta till ca 22.00 då får han havrevälling innan det är gonatt! Under natten kommer jag amma när han vill ha mat. Typ 2 ggr och sen börjar vi nog om imorgon igen :) hur gör du med maten???

  3. Vaknar runt 6, då ammar jag i sängen. Gröt runt 9-10, med nån fruktpuré till (typ katrinplommon pga förstoppningen jag orsakade för ett par veckor sen..) ;) Lunch typ kl13; är vi hemma så ger jag smakportion + amma, men är vi iväg orkar jag inte ta med mat & sked & halva köket, så då blir det bara amma (eller ersättning i flaska). Sen ammar jag igen på eftermiddagen och så slutligen gröt i+ amma igen runt 19-21 beroende på hunger och trötthet. Ammar säkert tre ggr per natt nu med!
    Shit vad han äter, inser jag nu..

  4. Karolina: Haha, ja det blir några mål mat om dagen (och natten) låter som ett bra upplägg. Ska testa gröt lite mer…men man får ju bara i sig en tesked typ. Än så länge iaf :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>