Ska vi rulla vagn?

angelica-lagergren-hannah-bergroth

 

De här två hängde jag mycket med under mammaledigheten: Angelica & Hannah (och mini-Knut!)

Jag fick ett mail för ett tag sedan av en tjej som heter Evelina, hon berättade att hon och hennes man Mattias startat en tjänst som heter Rullavagn. De insåg nämligen under sin föräldrarledighet att de hade velat hitta andra föräldrar att hänga med. Ta en fika, lunch, playdate och ja, helt enkelt rulla vagn. Jag skriver om det här för att jag tycker det är en bra idé och jag vet att det är många som känner sig lite ensamma under sin föräldrarledighet. Eller ni vet, saknar att umgås med vuxna människor även om det är för att prata om barn, haha.

Jag älskade att hänga med andra mammor (och såklart, även kompisar utan barn!) när jag var hemma med Frans. Jag jobbade ju en hel del men träffade kompisar flera gånger i veckan. Har nog aldrig varit så social som då eftersom jag kände behovet. Vissa gör inte det men om du känner att du gärna vill social-maxa din föräldrarledighet så tycker jag du ska gå med i en (kanske dock inte finns så många grupper än för sajten smyglanseras idag), eller kanske ännu hellre starta en grupp här!

Tycker det är ett grymt initiativ och hoppas alla som vill hänga med andra föräldrar hittar lite skönt folk att umgås med. Älskade föräldrarledigheten mycket på grund av att jag umgicks så mycket med mina vänner som råkade bli gravida typ samtidigt (Angelica, Hannah, Knivlisa och Johanna, som tyvärr stängt ner sin fantastiska blogg) men också för att jag träffade massa nya mammor som jag bara kände lite grann innan eller inte alls men som visade sig vara superhärliga att hänga med (Caroline som jag träffar typ 1 gång i veckan fortfarande, Josefin, Csilla, Vanja mfl.) efter lite klassiskt ”mammahäng”. Människor som jag säkert inte hade träffat om det inte vore för våra kids. Alla dessa tjejer är dock personer jag skulle velat träffa med eller utan barn. Det är ju såklart roligare när man känner att klickar på andra plan än just bara mammaplanet, men man måste börja någonstans!

 

Mobilblogg

Har hela tiden trott att det är så krångligt att ligga in på wordpressappen, nu ligger jag i sängen med världen piggaste Frans och tänkte: jag testar en gång. Tror du inte att det fungerar på första försöket?
Typiskt.

Tidigare idag satt jag ju och jobbade medan Frans sov och när han vaknat och ätit tog jag med honom in i ett lekrum på Mood där han fick ”krypa av sig”. Kände mig dock uttråkad ganska snabbt och tänkte på hur tråkigt det var att Angelica inte bodde i stan. Hade velat gå hem men det pågår ju renovering i lägenheten på dagarna så det går liksom inte att vara där… Gick in på hennes blogg och läste då att hon var påväg till stan (!!) ringde direkt och femton minuter senare mötte jag upp henne och Lisa. Alltså jag blev SÅ glad!
Angelica sa att hon smsat men av någon anledning kom inte det meddelande fram. Jag tror anledningen var att hon aldrig hört av sig, hehe.

Satt och hängde ganska länge och efter det tog Angelica och jag en tur till kungsholmen och köpte cirka en miljon barnmatsburkar. Fick den idiotiska iden att betala i självscanningskassan. Såå korkat. Tog tusen år och sakerna rymdes knappt på vågen. När jag ÄNTLIGEN var klar kom det upp att jag skulle göra en kontroll! Ville typ lämna allt och gå, haha. Det gick dock supersmidigt! Men bästa gång jag har många varor ställer jag mig absolut i en vanlig kassa. Jag blir liksom alltid irriterad när jag scannar själv, haha.

Frans som inte sov på eftermiddagen somnade vid 18.00, då kom Lisa, Gustav och Stina. Har saknat dem!! Vi åt pizza och drack vin och sen var Fredrik tvungen att åka tillbaka till jobbet. Stackarn. Det kostar att ha semester…
Frans vaknade runt 19.00 och känns typ fortfarande pigg!? Men jag har lagt mig med honom nu och hoppas att han ska kunna somna.
Imorgon ska vi fixa klart Frans saker, måste hämta en väska till, alla mina sandaler i källaren, skicka in SOLO-jobb till min chef och sen måste Fredrik packa, han har inte ens börjat. Det här med att vara ute i god tid nu när man har barn och allt. Inte vår grej tydligen.

20150122-231215.jpg

20150122-231227.jpg

Nattuggla

Jag har de senaste kvällarna suttit uppe sent. Jättesent. Ibland till klockan 01.30 helt ensam i soffan i en mörk lägenhet. Jag vet inte varför men jag känner mig liksom inte alls trött. Så vad gör jag när jag sitter här? jobbar, surfar runt efter inredningsinspiration, letar grejer på Blocket och Tradera, funderar på vad jag ska packa inför resan och googlar vad folk säger om barnmat i Thailand…

Idag gick jag och Frans på stan en stund på förmiddagen tills han somnade och jag satte mig i Kulturhuset för att jobba. Det var dock ett stort misstag! Grejen var att jag skulle träffa Emelie och äta lunch och eftersom Frans somnat tänkte jag att jag kunde sätta mig och jobba och därmed hålla ett lunchbord. Kom dit, frågade om de hade wifi, det hade de och jag köpte en sjukt äcklig kaffe och satte mig ner, packade upp datorn och insåg att jag hade 11% batteri kvar. Började leta efter uttag och det fanns ett. Ett enda uttag som hängde och dinglade från taket ovanför ett av de få borden som såklart var upptagna av ett par som just det, laddade sina datorer. Kom heller inte ut på nätet och när jag frågade den trötta tjejen  kassan sa hon att jag skulle logga in med mitt lånekort. Ursäkta men vem har lånekort nu för tiden? INTE JAG! Så satt där med mitt äckliga, nu halvljumma kaffe, en dator som sakta men säkert dog framför ögonen på mig och inget wifi. Blev så sjukt irriterad på tjejen i kassan och tyckte hon skulle sagt något om lånekortsbiten direkt. Det slutade med att jag tryckte ner datorn och kaffekoppen (som inte var en take away-kopp) i sidoväskan på vagnen och drog. Satte mig på en bänk i en korridor längre bort i byggnaden, kröp runt för att hitta kontaktuttaget och jobbade sedan på som en tok. Frans sover typ alltid minst 1,5 timma på förmiddagen men jag kände mig ändå stressad över att han skulle vakna och avbryta min jobbsession. Men jag behövde inte oroa mig. När Emelie och jag tog dagens andra kopp kaffe efter lunchen så vaknade han.

Eftermiddagen tillbringade vi på våning 4 i Kulturhuset där de har värsta grymma biblioteket. Det finns även skötrum, matsal där du kan värma mat och såklart massa böcker. Frans och jag hängde i delen för småbarn och Frans klättrade runt, åkte rutchkana på en liten sluttning och kröp sedan upp igen. Efter 50 gånger var han lika exalterad av att glida ner på magen för den cirka 1,5 m långa kanan. Han lekte konstant i 2 timmar och efter det mötte vi upp Fredrik och jag drog ner till jobbet för att göra returer innan Thailand.

Borde verkligen lägga mig nu. Imorgon ska jag gå runt på stan en stund, jobba på ett café (INTE Stories i Kulturhuset) och sen gå hem och välkomna en inredningstidning som ska plåta vår lägenhet. Alltså det känns som ett skämt just nu. Lägenheten är ju helt hemsk… men ja, om en månad ska den va tipptopp (varav två veckor i Thailand…) och efter det blir det playdate med Caroline och Sam.

Så, det var allt för mig en natt som denna. Sov så gott!

frans

dagenskontor

Dagens kontor.

Igår var bättre än idag

Den här dagen har inte börjat speciellt bra. Eftersom de jobbar i vår lägenhet kan jag inte vara där på dagen och gick därför ner på stan för att jobba på något café. Tänkte sätta mig på Espresso house (som jag verkligen inte tycker om) eftersom de ändå har wifi men först ville inte Frans sova så vi satt bara där och hängde. Efter en timma tröttnade jag och tog en kort promenad och Frans somnade på två sekunder. Gick då till nästa Espresso house, de ligger typ ÖVERALLT men wifi-uppkopplingen var totalt värdelös och jag hann typ inte jobba någonting. Fick däremot köpa två dyra men äckliga kaffe. Och efter 1,5 timme vaknade Frans… så produktiv förmiddag, verkligen…

annikafrans

Frans tog ju inte napp på huuuur länge som helst, nu vill han alltid ha den när han är trött/ledsen. Eller på vilket humör som helst förresten.

Mötte sedan upp Fredrik och åt lunch och nu är jag på hans jobb och hänger med Frans i konferensrummet. Frans leker med Daniel Tiger i bakgrunden och jag jobbar lite halvt, känns inte lika onödigt längre.

Igår hängde jag med Angelica och världens sötaste Alice, hon är ett sådant charmtroll! Vi fikade, promenerade och hängde sedan hemma hos mig. Supertrevligt. Frans och Alice är nu medvetna om varandra och väldigt nyfikna. Frans vill dock gärna känna (hårt) på Alice och tycker det är jättekul att försöka komma åt henne trots han vet att han inte får… När Fredrik kom hem på kvällen gick vi och hämtade ut fyra (!) stora paket. Ska visa innehållet senare. Måste bara packa upp de först…

Alice moodgallerian

Hoppas ni har en skön fredag!

 

Röjar-Frans

Frans har insett hur mycket kaos man faktiskt kan ställa till med på väldigt kort tid. Han kryper så fort att jag inte behöver låtsas att ha svårt att hinna ikapp när jag jagar honom. Borde köpa knäskydd… Han har också hittat på små lekar som han roar sig själv med. Om jag eller Fredrik gå in på toaletten märker han det trots att han inte ser oss och pinnar iväg mot toalettdörren. Sen sitter han utanför den stängda dörren och gapar: Mammamammamammamamma eller pappapappapappapappa beroende på vem som ”gömmer” sig bakom dörren och han blir superglad när vi öppnar och vill genast komma in och försöka dyka ner i toalettstolen eller åtminstone plaska med händerna i vattnet… Han brukar också låtsas att han gömmer sig och tittar sedan mot oss tills vi inser det och börjar ropa: ”Var är Frans?” Han blir ofta så uppspelt att han ibland tippar omkull. Haha. Fredrik ”kom på” en lek då han kryper runt och tittar åt olika håll och visslar och låtsas som han inte ser Frans. Det får Frans att skratta så han tappar andan, han vet liksom vad som komma skall när Fredrik ”upptäcker” honom, när det har skett och han har skrattat så han kiknat blir han genast gravallvarlig och tar sig snabbt ur Fredriks grepp så att leken kan börja om. Han vill alltid ha mer oavsett om det gäller lek, gröt eller banan…

Han älskar också att riva ut saker men gillar även att sätta tillbaka grejerna efteråt. Tvättmaskinen fyllde och tömde han x antal gånger och tidigare lade han upp allt han kunde hitta på en låg hylla för att sedan kunna plocka ner sakerna på golvet igen.

Klättringen är det jag ogillar mest. Det är ju inte så praktiskt med spetsiga glasbord när man har en vild 1-åring (men Fredriks bror och hans tjej har ju inte det så de kan njuta av fina möbler…) och vi har därför täckt över bordet med en filt eftersom Frans ser det som en bättre klätterställning. Inte för att det hjälper någonting över huvud taget att filten ligger där men ja, men man kanske i alla fall skyddar bordet från repor som skulle kunna uppstå när någon använder det som trumma och fjärrkontroller eller andra, valfria hårda föremål som trumpinnar…

4 5 1 3

Var hemma halva dagen och åkte sedan in till stan och besökte ett gäng presskontor för att låna kläder till två kommande plåtningar. Fredrik jobbade halvdag och hängde med Frans under eftermiddagen. SÅ skönt. Att låna kläder går liksom snabbast när jag är ensam…

 

 

Hos Lagergrens

Igår var vi hemma hos Angelica och Stefan och åt middag. Jessica och Ibbe var också där vilket kom som en ”glad” överraskning. Vi åt coq au vin på kyckling och världens godaste kladdkaka. Sen spelade vi sällskapsspel vilket jag nästan aldrig gör men det är verkligen roligt! Speciellt när man vinner, vilket jag typ gjorde. Minns inte vad spelet hette men det var hur skoj som helst, tyvärr hann vi bara två varv pga två barn som ville ha underhållning, tröst, någonting att äta på (Frans) Det dök även upp en myrsloksrelateradfråga som drog ut liiiite på tiden, haha. Att få Frans att somna när det pågick spel och majskrokar på nedervåningen var dock inte det enklaste. Vi lade honom i Alice rum och låg där bredvid honom i kanske 30 minuter, han somnade NÄSTAN men vaknade alltid till. Jag tror han kände på sig att vi ville få honom att somna så vi kunde gå ner igen. Han ville såklart inte bli lämnad ensam så han kämpade för att hålla sig vaken. Till slut gav vi upp och tog med honom ner, han var dock på toppenhumör så det gick bra och någon gång efter 22.00 åkte vi hemåt och Frans somnade i bilen efter cirka 22 sekunder.

Nu ska vi åka till lägenheten och fixa, det börjar se riktigt bra ut!familjen

Frans har inte ätit majskrokar på jättelänge och firade med att äta cirka 50 igårkväll.

dessert

 

Kladdkaka med hallon och (massa) vispgrädde.

 

angelicalagergren

 

Vacker som en…natt, hehe.

 

chips

annika

Jag och världens gulligaste Alice.

GOTT NYTT ÅR!

Den här dagen bara försvann! Tänkte skriva en årssammanfattning idag men jag hinner tyvärr inte, men å andra sidan hinner ni väl inte läsa den ikväll ändå…

Ska strax sätta oss i bilen (får låna Fredriks bros bil nu i två veckor då de är i Thailand, kommer även flytta in i deras lägenhet på Södermalm imorgon…) och åka iväg till Bromma där det blir middag hos några vänner som precis flyttat dit och renoverat ett hus. Blir en lugn nyårkväll och natt, precis som förra året. Då var Frans 21 dagar gammal och jag, Fredrik, Frans och min syster, Jenny ”firade” i vår gamla lägenhet på Fleminggatan 21. Vi åt hummer, toast skagen, kronärtskocka och därefter panna cotta och massa tropisk frukt, chips och godis. Rent matmässigt ett perfekt nyår! Kanske liiite för lugnt för min smak men ja, det var ju enda alternativet just då och det var verkligen mysigt! För två år sedan var vi i Barcelona med ett gäng kompisar, Fredrik åkte hem till hotellet tidigt och fick skippa frukosten dagen därpå… jag, Maria och Josephine åkte till någon klubb och dansade. Har aldrig varit så slö (läs bakis) som jag var när vi väntade på planet hem den 1 januari 2013… Livet.

Önskar dig ett riktigt gott nytt år och en trevlig kväll oavsett hur du firar! Vi ”ses” nästa år! (Jag vet, äldsta och sämsta skämtet ever!)

nye

Nyårsmiddag 2013.

 

Det bästa med vintern…

…det är verkligen sviinkallt ute nu och det är såklart inte så skoj men det jag verkligen gillar med vintern är hur vackert det blir när det kommer lite snö! Det är inga mängder men betydligt mer än i stan. Så himla fint. Frans invigde sin pulka och satt och skrek av skratt (eller rädsla) svårt att veta.

vinter frans-pulka

”Se upp i backen!”

pulka

Det var inte supermycket snö överallt…

pulka2

Jag hade kul i alla fall…

Vid lunch var Fredriks kompis Robin här med sina barn, de lekte loss kan jag säga. Phu! Och åt våfflor. Frans åt också en våffla, typ det godaste han ätit trots att han varken fick sylt eller grädde, stackarn.

Hotellfrukost

Igår checkade familjen in på Scandic Anglais för två nätter innan nästa stopp som blir hos min syster. Fredrik skojade om att vi var en luffarfamilj när vi kånkade ner våra resväskor till bussen. Haha, det är ju visserligen inget skämt utan fakta. Men värre kunde vi ha det. Fick ett jättestort rum och åt igår middag på Jamie Olivers restaurang som ligger här på bottenvåningen. Jag åt Pasta vongole, helt okej! Det var även där vi åt frukost imorse, jag och Frans. Fredrik skulle iväg supertidigt idag så han åt innan oss. Vi kom ner runt 8.00 och fick äta ihop med alla businesspersoner som antagligen skulle dra iväg på möten efteråt. Frans fick pannkaka och supergod baguette med smör på. Han tyckte det var sååå gott. Satt och sjöng och jollrade glatt emellan tuggorna och viftade entusiastiskt med händerna. Något som på en nanosekund förändrades till irriterat skrik och armar som aggressivt viftade mot mig om jag dröjde för länge med nästa tugga. Jag åt också pannkakor och baguette och drack blåbärssoppa, perfekt start på dagen… Sedan dess har vi hängt på rummet och kollat på malou efter 10 som jag följt i drygt en vecka när Frans varit sjuk. Vi lade oss ihop på sängen och bara kramades (eller jag kramade Frans) och till slut somnade han. Och sover fortfarande. Jag tycker att Frans är relativt aktiv men inte alls så aktiv som han var tidigare då han inte kunde sitta still, antar att det går i perioder men för ett tag sedan hade han ALDRIG legat hos mig en timma och vilat om han inte var trött. Men det var han kanske nu. Efter att ha varit vaken i två timmar utan någon större ansträngning förutom att äta…

frans2

Mmmm, macka!

 

Party, party!

Igår var vi på Svantes 1-års kalas! Det var flera barn och massor av leksaker. Nu när Frans varit sjuk har humöret pendlat en del och han har helst velat sitta hos mig eller Fredrik, av den anledningen visste jag inte om det skulle bli ett roligt kalas eller ett gråtkalas. Lyckligtvis blev det det första. Frans tyckte det var kul att leka även om han mest lekte för sig själv… Och det bästa med hela dagen var Malins barnmuffins. Så goda!

kalas2 kalas3