Play-dooh, succé

   
    
    
 Frans fick massa lera i födelsedagspresent och som väntat älskade han det! Han har ju lekt mycket på förskolan så jag har tänkt att vi ska köpa så han kan hålla på med det hemma också. Jag tyckte också det var roligt och gjorde den fantastiskt fina fågeln här ovan. Satt i över en timma vilket absolut måste göra att leran kan klassas som en riktigt lyckad present!

Här kommer Pippi!

pippi

Pippi-dock, Ellos, 399 kr

Frans favoritfigur är Pippi Långstrump. Han skriker ”Pippiii!” varje gång han ser henne och till och med när han går förbi musik/lek/vilorummet på förskolan. Han älskar också låten ”Här kommer Pippi Långstrump” och dansar för fullt när han hör den.

På förskolan har typ alla en sådan här docka så de ligger överallt när man hämtar. Funderar på att köpa en till Frans i födelsedagspresent.

Idag var Frans faktiskt ledig. Vi var på en pressfrukost imorse (bilder kommer senare) och efter det var han trött och somnade påvägen till förskolan så jag ringde och sa att han inte skulle komma. Kändes dumt att lämna in en sovande liten kille precis innan lunch…

Ikväll ska min syster Jenny passa Frans. Jag och Fredrik ska ut och äta med Caroline och Jens på MATBAREN! Så taggad, vill du äta riktigt gott, tyvärr ganska dyrt, så MÅSTE du gå dit!

Idag öppnas första luckan…

brio-adventskalender

Adventskalender, Brio/Jollyroom, 299 kr (på rea)

…om man nu har en adventskalender vill säga. Det har inte jag men inte heller Frans. Chokladkalender känns inte aktuellt än men jag tycker den här kalendern från Brio är så jäkla fin! Frans hade älskat den. Funderar på om jag ska köpa hem den nu när de rear ut den men jag får se… det kommer bli så himla mycket nytt nästa helg när vi ska ha 2-års kalas han kommer ju få både julklappar och födelsedagspresent av oss också, liksom av mormor, morfar, farmor osv… December lär ju vara Frans favoritmånad i framtiden.

Men fin är den i alla fall, kalendern. Nästa år ska jag göra en liten paketkalender, Lisa min kompis gjorde en superfin till Stina förra året och jag vill att Frans ska få en sådan. Man kan ju lägga i bra saker som han faktiskt behöver, strumpor osv, hehe. Inte bara massa menlösa småsaker…

På leksaksavdelningen

frans

Igår gick vi ner på stan efter att Frans ätit lunch, han somnar ju alltid efteråt och när vi hoppade av på Hötorget sov han och fortsatte med det i drygt två timmar. När han vaknade åt vi lunch på Sally Voltaire inne på Åhléns. Jag åt en cesarsallad som hade varit PERFEKT om det inte vore för stora permesanbitar i precis hela salladen. trots att jag sa UTAN PERMESAN. Att det finns i dressingen gör mig inte så mycket, men de här stora flakesen… så  inte gott.

brio

brio-train

 

Frans älskade tågbanan från Brio.

Efter maten, Frans vaknade till någon gång där, gick vi upp på leksaksavdelningen där Frans lekte av sig vid Brio-tåget. Tanken var att köpa en bil till Frans och vi hittade en jättefin från Green toys. Men vet ni? Vi glömde köpa den. När vi var påväg hem sa jag: ”Men nu köpte vi ju inte bilen!” varpå Fredrik svarade ”Gjorde inte du det?”. Vi är verkligen Dum och Dummare. Jag är Dum.

green-toys

 

Leksaker från Green toys, gjorda av giftfri och återvunnen plast. Vi tänkte köpa den gröna sopbilen. 

Leksaksklossar

   
   Häromdagen köpte vi de här klossarna till Frans. De är mjuka och så himla roliga att stapla på varandra och framför allt, att riva! Enligt somliga.

Fredrik köpte dem inne på Ica i Grisslehamn när han skulle köpa mat till Frans. När han kom ut sa han: ”GISSA VAD DE KOSTADE?” (i ett tonläge som sa ”de var sjuuukt dyra!”) jag sa ”400?” Och då blev han snopen och sa att de kostade 250 kronor men att de väl inte var SÅ dyrt då…

Nä, alltså, det är ju faktiskt någon som suttit och gjort dessa tygklossarna, sytt och grejat (dock inte speciellt rakt, de ser väldigt hemgjorda ut på nära håll.) och så kan man inte förvänta sig att de ska kosta 19:90 kronor. Och förresten är barnleksaker sjukt dyra oavsett. Men de blev succé! Har letat efter mjuka klossar som tål att kastad runt och nu har vi ett gäng.

Plåtningen idag gick riktigt bra och smidigt och nu på kvällen har Fredriks bror och hans flickvän Teresa varit här och ätit middag. Vi pratade mest bostäder och sommarhus. Och barn. Det blir ju lätt så.

Mini-kocken

   
     Frans älskar verkligen att stå vid Brio-köket och fixa. Han ställer in kastrullerna i ugnen och tar sedan ut dem igen. Han gillar också att hälla upp något, i det här fallet luft, i kopparna och låtsas dricka. När han druckit klart säger han ”ahhhh…”. Han dricker med andra ord något uppfriskande.

Tea-time

    

Godmorgon! Frans sov till 8.10 idag (hurra för ”sovmorgon”!) och serverar nu te till alla som vill ha.

Älskar servisen som han fick från Lisa. Han leker med den, ugnen från Brio och kastrullerna från Ikea varje dag. Utan tvekan bästa leksakerna. Hoppas han ska bli Sveriges yngsta mästerkock, haha.

Kritor

   

     

Idag efter förskola och lite parklek med Stina och Lisa gick jag förbi Artiklar Sthlm på Flemminggatan och hittade de här kritorna. Tänkte bara gå in med Lisa innan hon skulle fixa naglarna och jag skulle ta hand om barnen, men så såg jag kritorna och tänkte att det var skönt att bara köpa dem där och slippa leta runt. Fina va? De kostade 65 kronor, vet inte vad kritor brukar kosta men skulle ändå säga att det inte var budget direkt. Men Frans gillar dem verkligen. Han verkade dock inte förstå att det var just kritor. Han lade dem på bordet och flyttade dem sedan till blocket. Och till bordet igen. Och blocket. Sen medan jag lagade mat så satt han och pratade med kritorna. Har typ aldrig hört honom prata på så mycket…haha.

Nu ska vi äta, är så sjukt hungrig trots att jag småäter cashewnötter halva kvällen.