ids-concept

Leksaker för bebis

I Göteborg bytte mamma och pappa (vi med såklart) Frans blöjor på den diskbänk i tvättstugan där både jag och min syster tillbringat många blöjbytartimmar när vi var bebisar. Ovanför bänken hänger ett skåp och på undersidan av skåpet har mina föräldrar klistrat upp färgglada klistermärken (dåtidens mobil). Bland annat ett med Mimmi som äter en klubba och Kalle anka. Frans älskade verkligen de där bilderna. Han log, skratta och pratade med dem varje gång hand lades på skötbordet. Jag och Fredrik fick lite dåligt samvete över att vi inte har någon mobil över skötbordet här hemma så vi ska köpa asap. Tidigare har det inte känts så viktigt men nu när man märker hur han reagerar vill man ju såklart att han ska ha så mycket som möjligt att titta på. Jag har förresten härt att man ska vänta med TV, ipad osv så länge som möjligt och jag ska verkligen försöka. Jag vill inte att Frans ska sitta med en ipad i knät varje vaken minut från att han är 6 månader. Men jag kanske ändrar mig sen när jag inser hur smidigt det är…hehe.

Sen märker jag att han gillar sin gosedjurskanin mycket mer nu än vad han gjort innan. Han brukar ligga och krama den i vagnen.

Skip-hop

Mobil med djurfigurer från Skip hop/Babyshop.se

Idag har Frans och jag vart på stan, gick mest runt och strosa och stannade för matpaus och blöjbyte i Mood-gallerian. Frans har haft svårt att sova och har vart glad och gnällig om vartannat men nu sover han i babynest i soffan. Gav honom lillfingret och lade mig bredvid och pussa honom på kinden flera gånger, då somna han, antagligen för att bli av med mig, men jag bryr mig inte. Det funka ju i alla fall!

4 reaktioner till “Leksaker för bebis”

 1. vi har ett babygym som J gillar att ligga och greja med, samt en mobil som hänger vid fotändan, för ja, de gånger han somnat under den och sen vaknat är han helt förskräckt, stackarn.. han kramar och gnager på allt som kommer i hans väg nu. skötbordet står vid en spegeldörr, så jack brukar spegla sig när han blir bytt och oj vad han gillar det!
  tycker det gick över en natt det här med att ha ett intresse för saker, men nu märker jag hur han gillar att hålla på och greja med saker. det är roligt men också nåt nytt att komma ihåg när vi ska iväg :)

 2. Stella: Vi tänkte ju skaffa ett gym men det har inte blivit av än… Hur länge använder bebisen ett sådant egentligen?
  Ska iaf köpa mobiler men har inte gjort det än. Har lite småsaker som han brukar kolla på men han är inte bortskämd med leksaker, stackarn :)

  Ja, att börja tugga och bita på saker är väl nästa grej. Frans har precis upptäckt att han har händer. Mycket underhållande att titta på när han ligger där och stirrar så intensivt att ögonen går i kors, haha.
  Ha en fin kväll! :)

 3. Vi höll vår son från tv osv i ett år, sen blev det svårare att undvika men han var inte direkt intresserad. Nu vid 2,5 är han dock fast.

  Jollyroom har 10% nu till imorgon så kolla babygym där. Jag köpte ett diinglis till barn nr2 som kommer i sommar. Det används några månader så ingen dålig investering tycker jag. Se till att välja ett med fyra ”armar” och inte bara en båge, dom blir hängiga. Därför jag beställt ett nytt nu :)

 4. Em: Ja, precis, det kommer ju inte gå hur länge som helst. Samma med socker och Mcdonalds ;) förr eller senare så…
  Och tack för tipset! :) Babygym hade kanske vart bra ändå, egentligen är det väl jag som inte gillar dem (ärg, tar plats osv, hehe) men för Frans skulle får jag väl ge med mig… ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>