Julen och tankar kring julklappar

Ingen har väl missat att det är julafton på lördag. Många har frågat om jag är klar med julklapparna än och svaret är ja. Och anledningen är att jag knappt köpt några. Jag har fixat en liten grej till mina föräldrar och Fredriks mamma, till min syster har jag köpt en sak som hon uttryckligen sagt att hon behöver (eller rättare sagt: skickat bild på via messenger) till Frans blir det en låda med grejer till Brio-tågbanan som jag köpte på Jollyroom under Black Friday. Jag letade på Blocket och hittade en del kit men de stack iväg och blev väldigt dyra. Till Fredrik blir det en grej som han verkligen skulle behöva (en personlighet! Sänä, skoja bara!) och sen ska Fredriks lilla brorsdotter få en bok, en bok som Frans älskade när han var liten.
Jag tycker det är tråkigt och stressande att det är ett så enormt fokus på just julklappar. Folk shoppar som aldrig förr och julhandeln slår rekord år efter år. Det år inte okej! Min önskan är att folk köper en sak som de nära och kära verkligen behöver eller vill ha, men att köpa en pyjamas till för det är så mysigt under julen eller ytterligare en tröja som reas ut tre dagar senare känns för mig så otroligt ovärt!

Jag är absolut inte emot att handla eller att köpa något man gillar och vill ha men jag tycker inte det känns som att det är så film tänket under julen utan det är mer hur många presenter får hen. Och jag vet att många vill att alla ska få lika många paket. Mina föräldrar ville att det skulle vara rättvist men om jag gärna vill ha en ljusstake från George Jensen och min syster drömmer om en tvättkorg från Afroart så borde det inte spela någon roll att ljusstaken kostar mer, alla blir ju nöjda och glada! Men många köper då massa extra saker för att summan ska stämma och det är så dumt. Förlåt, men jag tycker verkligen det!

Vet att fler och fler skippar julklappar helt och det hade jag egentligen också kunnat göra. Vill ju dock att Frans ska få någonting som jag vet att han kommer bli glad av och leka mycket och länge med… man vet ju hur man själv längtade efter julen och alla julklapparna. Det var magiskt!

Ah, svårt det där men sålänge man tänker till lite så går det nog bra! Och jag tycker man kan säga till folk att de inte ska köpa julklappar åt en. Sen om de lyssnar är en annan sak…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>