annika

Jobbtid

Det blir inte mycket tid för jobb numera. Frans är ju vaken större delen av dagen och under de ca 3 timmarna som han sover är det inte alltid det blir just jobb. Idag har jag dock hunnit med en hel del, liksom igår kväll då jag satt framför ”Bachelor” och laddade ner bilder från diverse bildbanker. (ÄLSKAR BACHELOR! Dock inte Juan Pablo i sig, tycker han verkar jäkligt oskön faktiskt men så länge jag slipper dejta honom i TV så bryr jag mig inte…)

När Frans börjar på förskola (vet dock inte om han kommer att komma in någonstans än… när får man veta? Dagen innan eller?) kommer jag jobba mer och det låter kanske dumt men jag längtar faktiskt lite efter det. Samtidigt som jag vet att jag kommer längta tillbaka till just den här tiden då jag kunde vara hemma med Frans och jobba när jag hann. För Frans har alltid kommit först, något min chef förmodligen märkt ett par gånger, hehe, men jag känner ändå att det fungerat bra. Jag känner att jag har njutit massor av att vara med honom samtidigt som jag ibland fått fokusera på annat vilket jag tror har gjort att jag trivts med tillvaron under det senaste året. Att sitta hemma med Frans i en hel dag utan att göra någonting annat gör mig smått knäpp och hade mina veckor alltid sett ut (med avbrott för BVS, något besök på Öppna förskolan och någon fika med en mammakompis) så hade jag nog utvecklat någon form av bitterhet vid det här laget… Men det är JAG. Vet att alla inte alls känner som jag gör. Nu har jag snart varit hemma i ett helt år, jobbat samtidigt visst, men ändå. 1 år är ganska lång tid.

När Frans börjar förskolan så vill jag inte ha honom där hela dagarna utan kanske 4, max 5 timmar då han fortfarande är så liten… men jag vet inte hur det fungerar. Får man bestämma själv? Jag behöver bara lite tid varje dag då jag verkligen hinner jobba och som det är just nu så blir det väldigt lite effektiv arbetstid. Men om jag får välja kommer Frans aldrig gå på förskolan i åtta timmar på en dag, någon fördel måste det ju vara med att vara frilansare och sätta sitt eget schema?

 

 

 

7 reaktioner till “Jobbtid”

 1. Visst får en välja helt själv hur långa dagar ens barn ska ha på förskolan! :) Ska Fredrik vara hemma med Frans innan det blir förskoledags?

 2. Tessie: Okej, åh då var det problemet löst :) Fredrik kommer inte vara pappaledig i en sammanhängande period så det blir nog förskola från typ januari… mycket av den anledningen som jag bara vill att han ska vara där kortare dagar. Han är ju bara lite drygt 1 år då så han kommer kanske inte ha så kul där i 8 tim ;) Tack för din kommentar, känner mig rätt opåläst när det kommer till förskolan.

 3. Min unge kommer börja i aug, och tanken är att jag ska brassa på rätt rejält med jobbandet från januari. Känns bra och rätt för oss. Jag har jobbat en del sen han var några mån men rätt mkt senaste mån. Tror jag hade blivit knäpp om jag ”bara” varit hemma, men visst är det superskönt med såna dagar ibland!

 4. Klart man får bestämma själv hur länge ongen ska vara på dagis :) eller ja, (Första iaf, om man får en tvåa så får man max 30timmar i veckan eftersom man är mamma”ledig”)
  Hursomheslt. Jag sa precis som du att E skulle vara så lite på dagis som möjlig,t och han går fortfarande inte heltid på dagis. MEN. Det jag inte var beredd på var att mini skulle ha så sjukt kul på dagis att han inte VILL gå hem när man kommer och känner sig så himla fin för att man hämtar tidigt. Kändes – och känns – liksom taskigt att tvinga hem honom och ha tråkigt med mig när han kunde ha ”time of his life” på dagis. Dessutom sover de ju 1-2 timmar så vakentiden är ganska kort. :)

 5. Stella: Samma här!! Jag hade blivit knäpp av att bara vara hemma och typ fika med mina mammakompisar. Haha. Jobbet har gjort att jag känt mig effektiv, duktig (hehe) och att jag sluppit ta ut så många mammadagar ;)

 6. Sanna: Ah, jag hoppas det blir så. Men nu är ju Frans så liten så jag vet inte om han kommer ha sååå kul i 8 timmar. Men mest är det väl att jag kommer längta efter honom efter 5 timmar när jag inte jobbar längre :) Men man får väl testa sig fram, funkar det är jag ju inte främmande att låta honom vara där längre. Dock glad över att slippa hetsen att hämta och lämna en viss tid och stressa massa över det. Nu vet jag dock inte om han kommer in någonstans… fick tips om ett föräldrarkooperativ på Kungsholmen och ska nog kolla upp det! Frida Fahrmans son går på ett sådant och hon sa att det va jättebra. Blev så icke-hoppfull när jag hörde om hur kösystemet fungerar, haha. Decemberbarn var inte mitt smartaste drag ;) Kram!

 7. Haha, det löser sig. Vi fick vårt förstahandsval, typ 2 månader innan det var dags :) Det är ju skyldiga att ge plats. Säkert megabra med för’äldrakooperativ, men jag pallar inte eftersom man då måste gå på massa möten, är ansvarig för städning etc av dagiset samt att man är tvungen att ställa upp som jour med jämna mellanrum ifall personalen skulle bli sjuk… Men jag är väl lat/kan inte offra mitt jobb.
  Ja i början är det väl inte 8 timmarspass drömmen. Men lovar att även ettåringar har kul på dagis, personalen är ju överlag grym, plus att de har massa kompisar att busa med.
  Men man får ju testa sig fram :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>