Modetips på Loppi.se

shoppingtips-rensa-garderoben-basplagg

 

Shoppingtips från mig till dig!

Nä, jag har inte hoppat på ett nytt jobb, kör på frilansandet ett tag till, hehe. Däremot kommer jag två gånger i månaden att bjuda på shoppingtips på Loppi. Det kommer bli lite olika teman och först ut: Rensa ut garderoben och bygg upp en perfekt basgarderob. En garderobsdetox inför varje ny modesäsong är alltid en bra idé. Och jag behöver verkligen rensa. Igen. Och lägga ut saker på Tradera, Blocket eller någon annan secondhand-sajt. Igen. Helst hade jag velat stå på loppis men det får bli i vår, då kommer jag ju säkert ha ÄNNU mer saker att sälja, hehe…

Men, in och läs och snälla, kom ihåg att tänka inför varje nytt köp: ”behöver jag det här?”, ”vad ska jag matcha det med?” och ”när ska jag använda det?” innan du drar kortet. Jag är all in för att shoppa och klä sig i kläder man gillar MEN vår konsumtion påverkar verkligen miljön något enormt och även om mitt jobb till stor del går ut på att ge shoppingtips hit och dit så brinner jag för det där med att köpa kläder som man verkligen vill ha (i mitt fall, basplagg) så man inte bara shoppar och shoppar för shoppandetsskull. Dubbelmoral eller i alla fall något som väger upp? Hoppas på det sista.

”Buy less, choose well, make it last” – sagt av någon smart person.

 

Plåtning för Micki leksaker

Hann fota under första trettio minutrarna, sedan gick allt i ett…

Igår stylade jag bilder som Micki leksaker ska använda i sin app. De har ju lanserat en ny kollektion med pastellfärgade klossar, lära-gå-vagnar och så vidare och det är så mycket finare än allt det klassiska (rött, gult, blått, grönt) som redan finns. Pastell känns modernt och matchar den grå inredningstrenden perfekt!

På plåtningen var det fem barn och ja, det blev hektiskt men gick bra! Vi var klara tidigt och jag gav bort den mesta rekvisitan för att slippa bära med allt hem igen. Win-win!

Dagens modeller var Sheila med sina barn, Aline och Ian. Angelica med Alice och Philip och Jessica med Elsa. Är så kul att kunna jobba tillsammans med sina kompisar!

Plåtningar för Vecko revyn 

Den här veckan har gått i ett. I tisdags och onsdags plåtade jag jobb för Vecko revyn. Mina första! Eftersom jag jobbat på SOLO i åtta år och på andra titlar inom Frida förlag innan så har jag aldrig gjort jobb för Veckis innan. Jobbade med en fotograf jag aldrig träffat innan men gillade hans hemsida och bokade upp honom till båda plåtningarna direkt. Han var såå duktig! Första dagen fotade vi Nicole Falciani och andra dagen blev det ett renodlat modejobb på sex sidor. Jag tror det blev riktigt fint faktiskt…

Efter gårdagens plåtning mötte jag upp Jessica och Angelica och åt lunch, hade aldrig trott att att vi skulle vara klara så tidigt men Jessica smsa och fråga om jag ville äta preciiiis när sista bilden var klar. Jag beställde blomkål på Nybrogatan 38 men den var inte alls speciellt god. Rätt trist faktist. Och dyr. Den jag åt på Sturehof häromdagen var ju MAGISK! Eller förra veckan var det. 


Är så nöjd med veckans plåtningar och imorgon väntar en ny. Dock inte för en tidning utan för leksaksmärket Micki. Det ska bli så kul, bloggar mer imorgon. Nu är det dags att sova.

Min jobbsituation

Den här bilden togs förra sommaren. Vi hade väldigt skoj just där och då men några timmar senare blev vi rånade på kläder och typ all kamerautrustning. Inte så glada miner då om man säger så…

Jag skrev ju för ett tag sedan om att jag funderade lite angående min jobbsituation. Det var i och för sig länge sedan nu och Angelica sa en gång att hon undrade när jag skulle skriva mer. Även om hon såklart vetat vad jag grubblat över. Jag tror helt enkelt att jag glömde bort det. Men såhär är det:

I våras fick jag veta att SOLO, som jag är moderedaktör för, skulle gå ner i utgivningstakt. Istället för varje månad skulle det blir ett nummer varannan månad och budgeten skulle såklart tajtas till. Inget ovanligt. Alla tidningar kämpar lite med samma sak. Eller de flesta. Hur som helst så innebar det att det skulle bli mindre jobb för mig och även mindre pengar. Jag hade planer på att frilansa mer vid sidan av men så kände jag bara att nä, nu har jag varit på SOLO i åtta år, det känns som jag borde röra på mig. Vissa som slutar på ett jobb känner att de spyr på det i slutet. Så känner verkligen inte jag! Jag ska göra mitt sista Moderedaktörs-nummer nu men sedan blir det kanske ytterligare en del, jag hoppas faktiskt det! Sen kan det ju hända att de vill ha en ny redaktör och då är det klart att jag inte kan få fortsätta göra massa sidor, men jag älskar verkligen mitt jobb och enda anledningen till att jag  valt att gå vidare är att jag borde passa på att röra på mig nu när tidningen trappar ner och jag ändå kommer behöva ta andra uppdrag för att få ihop en okej lön.

Att lämna SOLO känns också lite jobbigt eftersom det var mitt första riktiga jobb. Ett jobb jag brunnit för och gett allt under många år! Jag fick jobb på Frida förlag under min praktik på SOLO G och efter det startade vi tidningen Glaze som jag jobbade på i cirka två eller tre månader innan jag gick över till SOLO. Jag hade ingen direkt erfarenhet av mode men Karin som var och är chefredaktör på SOLO gav mig ändå chansen och jag är SÅ glad och tacksam för det! Under åren har jag haft världens bästa kollegor som blivit nära vänner. Många av de jag umgås med idag är personer jag träffat på Frida förlag. Vi har haft såå kul och jag har så otroligt många fantastiska minnen. Det finns inget ställe som FFAB. Eller inget ställe som är som Frida förlag en gång var… 

Sen blev jag gravid och var ledig med Frans i ett år och tre månader men kunde ändå jobba hemifrån och efter det har jag inte varit på redaktionen så mycket som jag var tidigare utan mer suttit hemma och på olika caféer och jobbat. Det har varit grymt, men nu vill jag jobba mycket! Jag trivs inte när jag inte har någonting att göra och vill helst ha lite för mycket på schemat. Augusti har verkligen varit späckat! På gränsen till för mycket men jag hoppas det fortsätter i samma stil. Men kanske med lite mer blans. Eftersom jag avslutade mina uppdrag för SOLO innan semestern så kände jag dock att jag ville tacka ja till allt och då blev det en del. Men jag är tacksam för det! Och jag blir alltid lika smickrad när någon vill anlita mig, det är så roligt! Om jag av någon anledning känner att frilansandet utan en fast grundlön är för tufft får jag tänka om och försöka hitta ett fast jobb men det är ett senare projekt. Just nu tänker jag bara köra på! Tut, tut!!

Jobb, jobb, jobb

   
 Den här veckan har varit minst sagt hektisk! Allt hände såklart alltid på samma gång. Hela måndagen och tisdagen gick åt till att hitta kläder till tjejen på bilden. Astrid S. Hon uppträdde på Rockbjörnen i tisdags och det var SÅ bra! Jag såg visserligen bara på datorn men det va bra där också. Utan tvekan ”galans” bästa framträdande. När jag satt där och kollade på Rockbjörnen kände jag mig gammal. Alla dessa kids-grupper, YouTubes och så vidare. Känner inte igen en enda. Haha.
Men ja, det har varit mycket jobb och mitt i allt har jag varit på möte och påbörjat ett nytt uppdrag. Jag ska styla en modevisning till Loppis höstvetet den 28:e augusti! Det är vad jag håller på med just nu men när jag lämnat Frans på förskolan ska jag in till redaktionen och sortera kläder för  imorgon ska vi plåta modejobb till SOLO. Ah, denna veckan alltså. Det är nu jag önskar att jag hade en assistent! Vilken dröm.

  
   Astrid, en riktig stjärna!

I senaste Mama:

   
 Modejobb från Los Angeles.

Igår köpte jag ett nummer av tidningen Mama för att se bilderna jag stylade i Los Angeles när jag var där. Nu är det ett jobb kvar sen är alla modejobben från LA ute och publicerade. Blev ju ganska många totalt plus en LA-guide som kommer i nästa nummer av SOLO ihop med det sist modejobbet som är mer ”påklätt” än de här beachiga.

Tycker att jobbet som är med i Mama blev fint! Älskar barnmodellen, Finley som var SÅ duktig trots att det var hennes första jobb. Hon var bara fyra. 

Besök i klockfabriken

 Jag och Johan, kände mig inte lång direkt.

 Klocka för cirka 80 000 kronor? 
 Fick en riktigt god lunch bestående av en buffé, supersmarrigt!

    Första Breitlingplanet.

   
I torsdags var jag på en väldigt annorlunda lunch i Breitlings lokaler ute i Täby. Vi fick en genomgång av varumärket och historian bakom, jag visste verkligen ingenting om klockindustrin och kan inte påstå att jag funderat speciellt mycket på de heller. Men det var verkligen SÅ intressant! Vi fick träffa Europas bästa polerar är vars jobb är att polera klockorna som kunder lämnat in och det satt även ett gäng urmakare och monterade klockorna. Vilken process! Någon frågade vad den viktigaste egenskapen var för en urmakare och urmakaren svarade: ”tålamod”. Så inget för mig med andra ord. Jag vill ju att det ska gå snabbt!

Om du är intresserad av att bli urmakare och därmed väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden så finns det en enda utbildning här i Sverige. Den finns i Motala och är på 3 år. Haha. 

Carolina Gynning för Amelia

   Carolina Gynning.

Idag fick jag skjuts med Amelias chefredaktör, Maria ut till Svartsjö slott där vi plåtade den här kvinnan. För er som inte känner igen hemne så är det alltså Carolina Gynning. Carolina är ett superproffs och plåtningen tog på riktigt max 45 minuter. 

Ikväll har vi varit ute i Bromma igen. Känns typ redan som vi bor där, hehe. Man kan ju drömma… 

 

Lindex sommarmiddag

   
    
    
    
    
        

 
Igår var jag på en SUPERTREVLIG middag! Det var Lindex som anordnade den och vi började i deras showroom där det bjöds pp bubbel, somriga bär och kläder från sommarkollektionen. Efter cirka 1,5 timma (?) tog vi taxi till Hotell Skeppsholmen. Där blev det en jättegod 3-rätters middag med löjrom (min favorit!), röding med färskpotatis och sparris samt jordgubbar med grädde och glass. Mums!

Hade velat stanna längre med drog mig strax efter 22.00 eftersom Fredriks mamma och hennes man var här och passade Frans. Det var första gången de var med honom ensama då vi var borta men det hade gått så bra! När jag gick stod Frans och tjöt av skratt över ett pussel ihop med sin farmor. Så fint! Och när jag kom hem sov han i hennes famn. Fredrik hade somnarfest med jobbet men kom hem vid 23.30. Idag är man lite trött men så glad över gårdagen och att det är fredag!