Inte min bästa lördag…

Dagens bästa stund var när Frans och Gustav åt bullar tillsammans i fåtöljen.

Idag har vi nästan tömt lägenheten. Vi har verkligen en hel del kvar för vi hann inte få in allt i lastbilen på de fyra timmar som vi hyrt bilen. Får köra några vändor till innan lägenheten är tom… fattar inte hur det blev såhär? Vi skulle ju ha flyttfirma men nej, nej! Det blir en tredje (och fjärde) flyttdag.

Flytt alltså, inte alltid så kul och oftast väldigt mycket och hårt jobb. Min rygg är bara helt slut och jag räknar med nackspärr imorgon eller senast på måndag. Men det värsta med den här dagen är ändå Frans trots som på den senaste tiden eskalerat. Man fattar inte vad som hände! Och vad ska man göra? Att vara helt lugn och inte skrika är uteslutet. Det går inte! Jag är inte alls så tålmodig som jag hade velat vara. Jag blir så jäkla arg och frustrerad och även om Frans somnade på fem minuter så var de trettio minutrarna innan tillräckligt påfrestande för att jag nu ska känna mig helt tömd på energi. Så matt och nästan lite febrig. Haha. 

När Frans är på sitt bra, och jag skulle vilja säga vanliga humör är han världens goaste och härligaste lilla person men när trotsen tar över… jag förstår inte! Vet att det är helt naturligt och en viktig del i utvecklingen men samtidigt känner jag inte att det är värt det.

Försöker vara lugn och pedagogisk ibland och kör de klassiska med att försöka välja mina strider och ge honom två val hela tiden för att han ska få känna att han är med och bestämmer, typ: ”vill du ha mjölk eller vatten?” Funkar ganska bra ändå, läste det någonstans att man kunde göra så och kör det ganska ofta.

Usch, tänk vad ens humör påverkas av hur barnen är, så märkligt men ändå inte!

En reaktion till “Inte min bästa lördag…”

  1. Har inga barn själv än, men trots låter inte kul. Brukar passa mina kusinbarn varav den ena är 9, och hon är mer inne i någon ”pree-teens”-grej. Svarar ”vet inte” på ALLT. Tillomed henne i helgen och tillslut sa jag bara: NÄHÄ. Men då blir det roliga grejer som typ ska vi fika med glass eller bulle…. passade BAJSKORV till middag om du inte vet.

    väldigt moget av mig :–))))))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>