descutan

Inskrivning inför kejsarsnitt

Idag var vi på BB Stockholm och skrev in oss. Eller rättare sagt vi var på våningen ovanför på ”Dagkirurgi/IVA-mottagningen”. Gick lite fel först, tänkte att det skulle vara på BB Stockholm som vanligt, tur att det låg i närheten. Jag trodde att de skulle lyssna på bebisens hjärtljud, mäta magen och kolla blodtryck, det var vad barnmorskan på Mamma Mia sa. Men det enda de gjorde var att lyssna på mitt hjärta och se om jag kunde gapa (?) Vilket jag för övrigt kunde. Mycket märkligt. Jag fick även fylla i en hälsodeklaration och svara på frågor om blodtryck, allergier, sjukdomar och medicin med mera. Allt såg dock bra ut men eftersom jag är allergisk mot paranötter trodde var hon osäker på om jag skulle tåla latexhandskarna som de använder då de opererar. Om man är allergisk mot jordnötter kan man tydligen vara allergisk mot latex och hon visste inte vad skillnaden mellan paranötter och jordnötter var. Rent allergimässigt. Så de skulle väl kanske byta ut handskarna, vad vet jag? Inte så spännande.

Mötet var över rätt snabbt och sen fick vi gå ner till BB Stockholm och lämna in vår journal. De påminde oss även om ett test, ett så kallat BAS-test som är ett blodprov om jag skulle behöva en blodtransfusion under operationen. Eftersom jag ska göra snittet på tisdag får jag göra BAS-testet på fredag, man ska göra det max 4 dagar innan. Efter det gick vi ner till apoteket och köpte den osexigaste hudvårdsprodukten ever: Descutan lösning. Det är små svampar som man blöter upp och duschar sig med kvällen innan och samma morgon som operationen samt små påsar med något som ska påminna om shampoo. Ser inte fram emot de duscharna. Känner på mig att lösningen luktar alkohol, som att tvätta sig med alcogel typ… Men det har säkert en viktig funktion. Man vill ju vara hel och ren när man ska träffa sitt barn för första gången. Hel kommer jag ju dock inte vara så jag kör extra ren som kompensation.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>