Sista inskolningsdagen

Nu blir det inte mer inskolning för mig, imorgon ska Frans nämligen vara där helt på egen hand. Jag ska lämna honom klockan 9.00 och tänkte sedan hämta honom 14.30, efter mellanmålet. Idag har tyvärr varit den sämsta dagen av de tre vi tillbringat på förskolan. Frans har varit väldigt mammig och gråtit när jag försvunnit en kort stund eller typ tröstat ett annat barn. Vet inte om han fattar att någonting är på gång?

Hm, hoppas det går bättre imorgon. Frans kan ju leka självständigt och är nyfiken på det mesta men jag tror han trivs bäst när jag är i närheten. Men nej, jag kan inte hänga på förskolan jämt, det går tyvärr inte, även om tillvaron är rätt trevlig. Trodde det skulle vara mycket stökigare och att ljudnivån skulle vara på gränsen till oumbärlig men så är det inte. Frans sov dock från 12.00-13.30 så det var skönt och han äter hur mycket som helst. Idag fick de kycklingbitar med ris och vitlöksås. Det var supergott faktiskt, haha.

Efter mellanmålet mötte jag upp Angelica som varit på ultraljud (!!!) och vi gick hem till mig och hängde. Frans somnade efter en stund i sängen och Alice somnade i Angelicas knä efter att ha lekt lite i vår säng. Hon är allt en liten munsbit, så glad och sprallig.

alice

 

Nu har jag varit och tränat igen, lika bra att passa på när man ändå måste dit för att duscha men hur som, under avslappningen låg jag och funderade på vilka moment jag måste ta tag i för att känns inre lugn, haha. Låter kanske löjligt men jag kan ibland känna att jag har tusen saker i huvudet, blir inte stressad lätt men vissa saker ligger liksom och skaver lite och jag har kommit på att jag behöver lösa följande tre saker:

1. Min deklaration för 2014 (oktober-december) Skriva ut fakturor, kontouttdrag osv och sen lämna allt till min revisor.

2. Fixa ny bloggmall! Jag hatar den här och känner att jag inte vill lägga upp bilder eftersom de blir så fula i den förinställda bildmallen…

3. Fixa min hemsida. Har bestämt mig för att göra en tumblr-variant, men det var inte så enkelt som somliga sagt…

(4.) Fixa två kommande plåtningar till SOLO, men det kommer hända naturligt nu när jag kommer ha tid att jobba på dagarna.

Inskolning, dag 2 (och besvikelsen över en matkasse)

Godkväll! Har varit och tränat yoga och sitter och går igenom jobbmailen. I slutet av den här veckan ska jag på allvar börja planera två stora plåtningar till SOLO, ett av dem är ett jobb där vi ska plåta läsare och jag har nu hittat de fyra jag behöver. Tack Facebook!

Men till dagen som varit… Frans vaknade tidigt, cirka 06.30 och vi gick väl i princip upp då, han somnade ju nästan vid 19.00 igår så det var väl inte jättemärkligt att han inte var trött. Vi var uppe och lekte och åt frukost men när klockan närmade sig 08.30 blev han supertrött och jag kände att nej, han kommer ALDRIG kunna hålla sig vaken till efter lunch så jag stoppade ner honom i vagnen och han somnade inom tio minuter. Jag tog en promenad på Kungsholmen och var på förskolan runt 9.30, Frans fortsatte dock sova till 10.00.

Överlag var Frans lite tröttare idag än vad han var igår. Han leker mycket själv men rätt som det är kryper han bort till mig och vill upp i famnen. Han vänder sig också ofta om och kollar att jag kollar när han leker. Haha. När jag lämnade uteplatsen för att lämna vagnen på vagnparkeringen blev han ledsen trots att jag bara försvann i någon sekund men jag tror det berodde på att han precis vaknat och inte kände sig helt säker på var han befann sig. Känner att torsdagen kan gå precis hur som helst. Men jag tror tyvärr inte det kommer gå helt smärtfritt från Frans sida…

Men det har varit en mysig dag på förskolan, barnen är ju bara så otroligt gulliga! Igår presenterade pedagogerna Frans för gruppen som ”deras nya kompis” och idag när det var morgonsamling ute samt fruktstund frågade en av pedagogerna: ”Minns ni vad den nya pojken heter?” Då svarade en av de andra: ”Kompis”. Lite tvekande, lite frågande men alltså hur gulligt? Så fint! Alltså de säger och gör så mycket skoj så man har verkligen roligt under inskolningen. Det känns i alla fall som alla barn trivs väldigt bra och pedagogerna är så snälla och förklarar och ”uppfostrar” så bra. Måste säga att man blir imponerad över rutinen de har och hur de lyckas avverka lunch och mellanmål så enkelt utan kladdkatastofer och barnskrik. Det är väldigt lugnt och alla barnen sköter sig förvånansvärt bra. Mest impad är jag dock över vilostunden, hur 14 barn kan läggas i ett rum och sova inom 10 minuter? Det är galet. Frans somnade liksom igår, snabbt och sov i en och en halv timma. Jag somnade också men vaknade efter 40 minuter och gick upp och drack kaffe.

Vi gick från förskolan strax innan 15.00 och Frans har chillat hemma hela eftermiddagen och kvällen. Jag lagade middag från Linas matkasse och alltså nej! Kommer inte köra matkasse (därifrån) igen. Vi fick den ju lite billigare eftersom vi haft den tidigare och de försökte med något lockpris men ordinariepris är 599 kronor för 3 (!) vegetariska middagar. Det är galet. Sen är jag så jäkla trött på grönsaksblandningar som ska stekas tillsammans rosmarin. Alltså fy! Plus att det är chevré i en rätt, fetaost i en och tofu i en. Har jag sagt att jag inte äter chevré, fetaost eller tofu? Så idag köpte jag halloumi och stekte till min polentakaka och rosmarinkryddade grönsaksblandning… Haha, sorry om jag låter negativ. Men det är ju egentligen sååå enkelt att planera mat och handla hem och laga, varför gör jag inte bara det? Ska nog börja med en sån där veckoplanering och så får jag helt enkelt strunta i om jag är sugen på det den dagen eller ej. Är det gott går det alltid att äta som jag brukar säga.

Nu blev detta ett långt inlägg. Ska sova strax så jag orkar med morgondagen, gör inget speciellt men är ändå trött när jag kommer hem.

frans

Inskolning på förskolan

Nu är vi hemma efter Frans första dag på förskolan. Vi kom dit klockan 9.00 imorse och då var barnen ute på gården. Frans kravla runt och kände på sanden och tittade på sina nya kompisar. Det är en grupp på 14 barn i åldrarna 1-3 år, känns väldigt lagom. Innan det var dags att gå in var det fruktstund och samling på gården. Frans var den enda som ville krypa iväg men efter en stund insåg han att alla andra satt kvar och då gjorde han likadant. Sen fick vi en låda där vi kunde lägga extrakläder och en plats med krokar och skoställ i Frans-höjd. Så himla gullig! De hade gjort en skylt där det stod ”Välkommen Frans!”. Sen lekte alla barnen med diverse leksaker, hade sångstund och därefter blev det lunch (jag och pedagogerna åt samma mat samtidigt) i form av potatismos och älggryta, det var faktiskt riktigt gott och Frans åt två portioner. Jag trodde inte han skulle sitta så bra på en vanlig stol, även om den var i miniformat men det var inga problem. Sen gick alla barnen in i vilorummet som Angelica bäddat iordning för alla barnen. Jag lade mig bredvid Frans som somnade efter cirka 10 minuter. Jag somnade också och har nu ont i ryggen pga låg sjukt obekvämt på golvet. När jag vaknade gick jag upp och drack kaffe och efter cirka 1,5 timma vaknade Frans och typ de flesta av de andra barnen. Sen var det mellanmål, smörgås och mjölk och sen lekte Frans en liten stund innan jag drog på honom overallen och vi gick hemåt. Förskolepedagogerna tyckte att Frans var jätteduktig och att inskolningen gick hur bra som helst, vilket kändes skönt. Han lekte mycket på egen hand, var nyfiken på det mesta och åt och somnade utan problem. Imorgon ska vi tillbaka igen och antagligen göra exakt samma som vi gjorde idag. Jag kommer vara med till och med onsdag och sedan ska Frans vara där på egen hand. Har hört att det är lite olika inskolningstider beroende på vilken förskola man går på. Vissa har haft i flera veckor..? Jag personligen tycker dock att det är skönt att det bara är tre dagar. Det var visserligen mysigt på förskolan men jag vill helst inte vara där varje dag i flera veckor om jag får välja…

Frans kändes rätt trött när han kom men och stod och lutade sig mot soffan men nu leker han vid sin spis och känns hur pigg som helst. Jag däremot hade gärna gått och lagt mig en stund…

Annat bra med den här dagen är att vår städerska, Margareta varit här och lägenheten (utom det blivande gästrummet och badrummet som är rätt obrukbara) är i toppskick! Sen så kommer vår vegetariska matkasse ikväll, har inte haft matkasse på länge men det är så sjukt bekvämt även om maten ibland tar lite tid att tillaga… får se när den kommer, någon gång mellan 17-22 ska den levereras, jag hoppas den kommer snart så vi slipper fixa någon annan middag ikväll.