frans

Inskolning, dag 2 (och besvikelsen över en matkasse)

Godkväll! Har varit och tränat yoga och sitter och går igenom jobbmailen. I slutet av den här veckan ska jag på allvar börja planera två stora plåtningar till SOLO, ett av dem är ett jobb där vi ska plåta läsare och jag har nu hittat de fyra jag behöver. Tack Facebook!

Men till dagen som varit… Frans vaknade tidigt, cirka 06.30 och vi gick väl i princip upp då, han somnade ju nästan vid 19.00 igår så det var väl inte jättemärkligt att han inte var trött. Vi var uppe och lekte och åt frukost men när klockan närmade sig 08.30 blev han supertrött och jag kände att nej, han kommer ALDRIG kunna hålla sig vaken till efter lunch så jag stoppade ner honom i vagnen och han somnade inom tio minuter. Jag tog en promenad på Kungsholmen och var på förskolan runt 9.30, Frans fortsatte dock sova till 10.00.

Överlag var Frans lite tröttare idag än vad han var igår. Han leker mycket själv men rätt som det är kryper han bort till mig och vill upp i famnen. Han vänder sig också ofta om och kollar att jag kollar när han leker. Haha. När jag lämnade uteplatsen för att lämna vagnen på vagnparkeringen blev han ledsen trots att jag bara försvann i någon sekund men jag tror det berodde på att han precis vaknat och inte kände sig helt säker på var han befann sig. Känner att torsdagen kan gå precis hur som helst. Men jag tror tyvärr inte det kommer gå helt smärtfritt från Frans sida…

Men det har varit en mysig dag på förskolan, barnen är ju bara så otroligt gulliga! Igår presenterade pedagogerna Frans för gruppen som ”deras nya kompis” och idag när det var morgonsamling ute samt fruktstund frågade en av pedagogerna: ”Minns ni vad den nya pojken heter?” Då svarade en av de andra: ”Kompis”. Lite tvekande, lite frågande men alltså hur gulligt? Så fint! Alltså de säger och gör så mycket skoj så man har verkligen roligt under inskolningen. Det känns i alla fall som alla barn trivs väldigt bra och pedagogerna är så snälla och förklarar och ”uppfostrar” så bra. Måste säga att man blir imponerad över rutinen de har och hur de lyckas avverka lunch och mellanmål så enkelt utan kladdkatastofer och barnskrik. Det är väldigt lugnt och alla barnen sköter sig förvånansvärt bra. Mest impad är jag dock över vilostunden, hur 14 barn kan läggas i ett rum och sova inom 10 minuter? Det är galet. Frans somnade liksom igår, snabbt och sov i en och en halv timma. Jag somnade också men vaknade efter 40 minuter och gick upp och drack kaffe.

Vi gick från förskolan strax innan 15.00 och Frans har chillat hemma hela eftermiddagen och kvällen. Jag lagade middag från Linas matkasse och alltså nej! Kommer inte köra matkasse (därifrån) igen. Vi fick den ju lite billigare eftersom vi haft den tidigare och de försökte med något lockpris men ordinariepris är 599 kronor för 3 (!) vegetariska middagar. Det är galet. Sen är jag så jäkla trött på grönsaksblandningar som ska stekas tillsammans rosmarin. Alltså fy! Plus att det är chevré i en rätt, fetaost i en och tofu i en. Har jag sagt att jag inte äter chevré, fetaost eller tofu? Så idag köpte jag halloumi och stekte till min polentakaka och rosmarinkryddade grönsaksblandning… Haha, sorry om jag låter negativ. Men det är ju egentligen sååå enkelt att planera mat och handla hem och laga, varför gör jag inte bara det? Ska nog börja med en sån där veckoplanering och så får jag helt enkelt strunta i om jag är sugen på det den dagen eller ej. Är det gott går det alltid att äta som jag brukar säga.

Nu blev detta ett långt inlägg. Ska sova strax så jag orkar med morgondagen, gör inget speciellt men är ändå trött när jag kommer hem.

frans

2 reaktioner till “Inskolning, dag 2 (och besvikelsen över en matkasse)”

  1. Har haft Linas inspirationskasse två gånger nu i vinter. Första kassen var jag jättenöjd med och har lagat recepten flera gånger efteråt, så då beställde jag igen några veckor senare men då var den såå tråkig! Pasta med tomatsås och mozzarella känns inte direkt som en inspirerande rätt enligt mig. Dessutom stör jag mig på att recepten är dåligt skrivna. Testar jag igen blir det nog från ett annat företag.

    Hoppas det går bra för Frans på förskolan imorgon!

  2. Johanna: Ja, de är såå dåligt skrivna, men jag är iof rätt dålig på att läsa recept. Vi hade Ecovivas vegetariska kasse innan, först var jag supernöjd men sedan blev det massa deppiga recept och råvarorna varierade en del. Har fått mynta till en sås som var helt vissen/torkad. Så det blev sås utan mynta med andra ord: crème fraîche typ. Hehe. Aja… sånt är livet.

    Tack, hoppas det jag också! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>