Inget luciatåg…

 Bild lånad från @hejhejvardag, typ det roligaste instagramkontot jag vet!

Det är ju Lucia idag men på Frans förskola hade de inget klassiskt tåg. De åt julgröt istället. Förra året när jag hörde att det inte var något luciatåg tyckte jag faktiskt att det var lite märkligt. Har inte alla det liksom?Jag är uppväxt med Lucia på förskolan och har alltid stått där med ett batteridrivet ljus i handen och sjunger diverse jullåtar.

När jag sedan funderad lite över att Frans inte skulle ha något tåg så kändes det på något sätt helt rätt. För verkligheten är ju ofta som bilden här ovanför. Små barm tycker ärligt talat inte det är så kul att klä ut sig sådär och stå därpå rad och sjunga. Lite äldre barn kanske men de små får ofta inte ut så mycket av det. Det är ju mest föräldrarna som tycker det är gulligt och tar bilder medan barnen är någorlunda med på noterna… Frans är ju tre år nu och jag vet att han älskar att sjunga men tror inte han bryr sig speciellt mycket om att få vara tomte, pepparkaksgubbe eller tärna. Än. Om ett eller två är kanske.

Annars tycker jag det är rätt mysigt med Luciatåg, när det är i kyrkan och människorna som deltar sjunger sådär riktigt fint att man får gåshud.

Hoppas ni haft en mysig Lucia, tåg eller ej!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>