annika-pool

Hej från Göteborg!

Att lämna Frans hos mina föräldrar för att kunna hänga på ett bättre hotell i två dygn var en fantastisk idé förutom en sak: Jag saknar honom verkligen. Jag trodde inte jag skulle göra det eller inte så mycket, men jag har kollat på bilder på honom och filmklipp hur många gånger som helst sedan jag kom hit. Har även ringt mamma på eget initiativ flera gånger bara för att ”kolla läget”: Vad hon göra, hur hon mår, vad FRANS gör och hur HAN mår. Men han mår bra och det han verkar göra är att sova, äta, bli omkringrullad i vagnen och uträtta naturliga behov. Same old, same old. Men det är spännande att höra i alla fall.

annika

Jag fyllde ju 30 igår och avslutade dagen med tårta i sängen.

Men okej, vi har det verkligen extremt bra här på hotellet. Eftersom det varit massa strul med hotell- och spabokningen blev vi uppgraderade till ett deluxe rum på 40 kvadrat med gigantiska fönster och fem meter högt i tak med utsikt över Drottningtorget. När vi sedan upptäckte att rummet var dåligt städat och det låg matrester på golvet och två smutsiga handdukar bakom soffan (!) fick vi ett gäng chokladtryfflar och en flaska skumpa också. Jag hatar verkligen att klaga. Hatar. Ber typ om ursäkt innan om jag ska ge någon form av negativ kritik. Men Fredrik är inte lika mesig så  han sköter snacket och jag nickar tyst men instämmande bredvid.

norda-bar

Gårkvällens middag på Norda bar & grill på vårt hotell. 

Sedan vi kom hit igår vid 14.00 har vi hunnit äta supergod lunch i hotellets restaurang, badat i en 35-gradrig utomhus pool med superutsikt över hela Göteborg, fått massage, ätit pulled pork, druckit Prosecco och rödvin, sovit en hel natt* ätit grym hotellfrukost, gått runt i stan och planerat inredningsinköp, ätit billig sopplunch, druckit bästa kaffet, fått ansiktsbehandling, badat på relaxavdelningen och suttit i en ångbastu. Sist men inte minst så åt vi världens godaste middag (tidigt) ikväll på Hello Monkey. Alltså det var heeelt fantastiskt. Har testat restaurangen i Linnéstan och den var tipptopp men dagens meny var nog ännu bättre. Beställde in flera olika rätter och delade på dem, avrundade med två desserter: kokossorbé med mangosallad och spunnet socker och banan och choklad i någon typ av degknyte ihop med vaniljglass med rostad kokos. SÅ. MÄTT och SÅ. SJUKT. NÖJD! Har ni vägarna förbi Göteborg, testa! Bra priser också. Men det är det typ överallt jämfört med vår ära hemstad. Nere i lobbyn kör de AW mellan 17-21 med bubbel (och öl) för 49 kr/glaset. Försök hitta det i Stockholm. Det går liksom inte. Inte ens på en av Fridhemsplans mindre lyxiga pubbar…

annikafredrik

Känns lite konstigt att gå runt i badrock och tofflor på ett fem stjärnigt hotell.

clarion post

Imorgon ska jag träffa min kompis Becca och ta en kaffe och sen ska jag och Fredrik gå på bio innan vi åker hem till mamma och pappa.

* Jag kan ju inte sova en hel natt på grund av brösten. Måste verkligen tömma dem var fjärde timma och i natt pumpande jag ut inte mindre än tre gånger. Det blev mycket mjölk. Pappa kom faktiskt in till stan förut och hämtade flera flaskor som han tog med hem till Frans. Tänkte att det kunde vara bra att minimera ersättningen och det känns inte helt bra att hälla ut en halv lite duglig bröstmjölk. Det är ju ändå mat…

4 reaktioner till “Hej från Göteborg!”

 1. Hej :-)

  Jag undrar lite kring pumpning, hur många ml får du ut per gång och hur mkt matar ni sen Frans med per måltid med flaska?

  Tack för en underbar blogg!!

 2. Hej!
  Det är väldigt olika. Ibland blir det typ bara 60 ml men ibland, ganska ofta kan jag få ut 150 ml. Det beror på hur länge sedan det var sedan jag ammade. Nu när jag vart på hotellet och inte amma på 2 dygn kom det mycket väldigt mycket mjölk. Antar att Frans tömmer bröstet mer än vad jag gör när jag pumpar ut för brösten blir sååå hårda, stora och ömma nu när jag enbart använder pump.

  När vi matar Frans med flaska får han 150 ml. Enligt anvisningarna på ersättningspaketet är det vad han ska få och det brukar räcka. Ibland VILL han ha mer men vill ju inte mata för mycket så vi försöker få honom på andra tankar och efter en stund glömmer han bort att han var mer ”hungrig”. För han är ju egentligen inte det, mer att han inte hinner känna efter när han dricker så fort.

  När han ammar vet jag inte exakt hur mycket han får i sig… men det kommer mycket mjölk det har jag ju märkt. Han släpper ju bröstet när han är mätt och ibland kräks han upp överflöd.

 3. Oj! Jag får ut 25ml när jag använder pump :( blir svårt att ens få till ett restaurangbesök utan bebis, får pumpa i veckor. ….

  Hur länge pumpar du per gång, efter 10min känns det som det inte kommer mer.

 4. Nybliven mamma: I början när jag pumpade första gångerna kom det också väldigt lite. Man stimulerar ju dock mjölproduktionen genom att pumpa. Nu kommer det betydligt mer än då men ibland kommer det mindre. Beror nog på när Frans åt senast… ett tips för att inte bli så trött i handen som jag kom på för ett tag sedan. Istället för att trycka hela tiden tryck in en gång och håll kvar, när du sedan släpper kommer det mer mjölk på samma gång. Blev så sjukt trött i handen innan, nu går det så mycket bättre :) Lycka till med pumpandet, det kommer säkert gå bättre sen. Så var det för mig. :)

  Jag pumpar kanske 10 minuter per bröst nu. Testa för hand också, det kan va enklare ibland. och byt position på pumpsen så den trycker på olika ställen på bröstet. Så man kommer åt fler mjölkkanaler typ… :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>