Frans

Hej då, storlek 50!

Idag stoppade jag undan alla bodys och byxor i storlek 50. Det är inte så många kanske typ sex stycken men nu börjar de bli lite för små för man får dra lite i dem när man ska knäppa dem i grenen, känns inte som de är superbekväma. Blöjan tar ju sin plats också. Byxorna är egentligen lagom men eftersom de har fastsydda fötter och Frans fötter har växt (uppenbarligen) så är de lite tajta i tårna. Fram tills dess att han var sex veckor, så länge fungerade storlek 50. Fredrik sa precis ”Han växer verkligen varje dag nu” (med glatt tonfall). Jag vet att det är sant men jag tycker ändå att det är tråkigt. Vill inte att han ska bli stor… men visst det hade inte känts bättre om han stannat i växten eller krympt heller för den delen…  Känner bara redan nu att jag kommer sakna bebisperioden. En kvinna på Melanders (med en bebis i Baybjörnen) tidigare idag sa: ”Oj, den där är inte gammal va? Njut säger jag bara!”. Men jag hoppas att alla perioder i ens barns liv är ”den bästa”. Tråkigt annars, haha. ”ja, han peakade när han var två månader, det var inte alls speciellt roligt efter det. Och han blev bara fulare och tristare för varje månad. Nu är han tio…”, kul liksom.

Igår natt (när jag ammade) klickade jag i alla fall hem nya babykläder från H&M. Tog storlek 56 på allt men dagen efter sa Fredrik: ”ska man inte ta 62 på en gång?” Så jag gick in och ändra och kände att jag gick miste om en viktig period av min sons liv. Men hellre för stora kläder än för små. Köpte för övrigt exakt samma kläder som jag köpte första gången. Bodys och byxor med fötter bara i två storlekar större. Variation gör livet roligare osv.

Frans2

Han är inte bara stor, han är stark också.

4 reaktioner till “Hej då, storlek 50!”

 1. Åh den där vemodigheten känner jag igen! Min Jack kom dessutom ut stor så strl 50 hade han jättekort tid, för ett par veckor sen bytte jag ut alla 56 mot 62.

  Nu växer ju alla barn olika snabbt, men J använde 56 ca från 2-3 veckor tills 10v (han är 12v nu) så jag föreslår att du klickar hem lite i 56 också.. Lite stort tycker jag inte gör nåt men det ska ju vara bekvämt också.
  Jag köper också mycket samma, varför inte liksom? Gillar ju grejerna!

 2. Stella: haha, ja, det är väl så… kommer alltid tänka tillbaka på hur liten ahn var när han var helt nyfödd och stl 50 satt helt löst. Men då var han ju så ömtålig också, var rädd att bryta armen på honom när man klädde på honom typ :) Ja,vi har en del kläder i stl 56 som han kan ha nu. Kanske får komplettera eftersom han börjat spy betydligt mer nu än vad han gjorde i början…
  Klassiskt från H&M (och andra kedjor funkar alltid och så är det ju omlott = smidigt att ta på och av :)

  Jack är för övrigt ett himla fint namn! Har en kompis med en liten Jack.

 3. Hittade hit via knivlisa och måste säga att jag verkligen uppskattar din blogg! Frans är exakt en vecka äldre än min Astrid (som för övrigt också föddes med planerat kejsarsnitt) så det är ofta hög igenkänningsfaktor c; Vi har nog ett par storlek 50-veckor kvar men känner redan nu vemod inför att snart behöva rensa undan pytteplaggen. Det går så fort!

 4. Åh vad roligt!
  Ja, det går verkligen superfort! Nu har Frans en body i stl 68 (spytt m.m på massa kläder ihelgen) på sig och den är inte såååå jättemycket för stor… Känns himla deppigt, haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>