Fröknäcke

Ingredienserna. Förutom dessa behövde man olivolja, vatten och flingsalt.  


Idag har jag bakat fröknäcke efter ett recept på Angelicas blogg. Har ätit det hos henne ett par gånger och det är SÅ gott! Mitt blev också helt ok men glömde ta tiden på 55 minuter så jag fick höfta lite och tillslut blev det ”knäckigt”. Angelica skickade en bild på sig själv när hon åt sitt bröd och så fort jag tagit ut mitt skickade jag en bild tillbaka. Tyvärr var det fortfarande varmt så jag brände mig på tungan. Men vilken fantastisk bild! Så worth it!

Såhär gjorde jag: (jag dubblade dock satsen för att göra mycket på en gång, jag vet ju att jag gillar det så tänkte effektivisera…)

Ingredienser:
2 dl rismjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
3/4 dl solrosfrön
1/4 dl pumpafrön
2,5 dl kokande vatten
1/2 dl olivolja
Lite flingsalt

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Lägg mixen på ett bakplåtspapper och kavla sedan ut degen så den blir platt. Ett supertips är att lägga ett bakplåtspapper på degen då du kavlar för att få det tunt utan kladd. Strössla flingsalt över och grädda i ugnen i 55 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>