20140613-223152-81112204.jpg

Fredag nu och då.

En kompis sa en gång till mig att hennes pojkvän inte trodde att det skulle bli en så stor förändring att få barn. Jag har tänkt många gånger på det uttalandet de senaste månaderna. Om man säger så här: om det inte blir en helt jävla galen förändring så gör man det inte rätt. Fortsätter kolla på filmen trots att bebisen gråter. Klunkar glatt i sig fredagsvinet trots att bebisen är ledsen och vill ha uppmärksamhet. Jag säger dock inte att förändringen är negativ, jag gillade visserligen mitt liv som barnlös men skulle aldrig vilja byta tillbaka för någonting i världen. Ikväll är ett utmärkt exempel på hur livet har förändrats sedan Frans föddes.

Scenario: Jag lagade middag och vi planerade att äta framför ”Game of thrones” som vi inte hunnit se (bara en sån sak!) medan Frans sov. Istället äter Fredrik framför deppig fotboll medan jag matar en nyvaken och ledsen Frans, sen äter jag medan Fredrik går runt med Frans i Babybjörnen. Jag går in och lägger mig med Frans i sängen i typ en halvtimma, han är nära men vägrar att somna. Fredrik byter av och lämnar soffan där jag tar plats. Frans börjar gråta och skrika och jag sitter plötsligt framför tv:n och kollar på den där deppiga fotbollen medan Fredrik försöker trösta världens mest ledsna bebis i rummet bredvid. En timma senare går Fredrik runt med en urledsen Frans i vardagsrummet. Frans gråter och gråter och är supertrött men har tydligen bestämt sig för att vara vaken natten lång. Han blir lugn när Fredrik går fram till jackkrokarna i hallen där Frans flygplansmobil i trä hänger. Han blir heeelt tyst och fingrar på de små träplanen. Den mobilen är MAGISK! Så fort Fredrik rör sig bort hörs små tysta snyftningar som sakta men säkert ökar i styrka ju längre bort de går från planen.

Nu är det min tur att trösta. Ordet intervallträning har ju om inget annat förändrats rejält…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>