Frans och matstrejken

  
Idag har det blivit knas med Frans rutiner. Han somnade som sagt 23.30 igår och vaknade 07.30 (!?) pigg och satte sig och väntade på gröt. Jag cyklade hemifrån runt 11.00 för att äta brunch med Annika, Anna och Emelie och när jag kom hem runt 14.00 hade han precis somnat. Utan lunch. Vi drog ganska direkt till Bromma där vi kollade på ett hus och sedan fikade vi hos Toffe och Denise och hälsade på deras tre veckors bebis (söööööt!) Frans åt en liten brödbit och därefter en halv kardemummabulle. Det var hans (sena) lunch. 

Köpte fried rice på vägen hem och jag vet att Frans skulle gilla det om han bara vågade testa! Eftersom han inte ätit någon lunch och inte verkade intresserad av middagen mutade jag honom för en gångsskull med en smörgås OM han smakade på riset. Vet ni vad han gör? Jo, han tar ett riskorn och stroppar det i munnen. Sen skrattar han åt mig. Jag säger att han ska smaka mer och han tar då ytterligare ett riskorn. Och skrattar. Alltså.

Jag är inte stolt men som ni ser slutade det med en smörgås… Barn och deras matidéer, suck!

3 reaktioner till “Frans och matstrejken”

  1. Min unge äter extremt varierande i mängd, ibland en ärta (skämtar inte) och sen tre portioner dagen efter. Men han går upp i vikt, är pigg och glad så jag har lärt mig att jag inte behöver stressa. Tycker det är viktigare att det är en trevlig stund än att barnet ska äta, så jag tyckte du gjorde helt rätt som gav en macka!

  2. Hugo är likadan för tillfället!! Blir tokig – men precis som om han fattar att där har han nån slags makt.. Hungrig eller ej – JAG BESTÄMMER.. typ. Mest frusterande när man vet att humöret skulle bli så mycket bättre bara han fick maten i magen.. ! Men går väl över hoppas jag.. Hugo är inne i nån trotsperiod nu – sååå jobbigt. Allt är – JAG VILL INTE MAMMA .. hehe

  3. Louise: hej vännen :) grattis till lilltjejen, så söt, och såå mysigt!
    Känner igen det där ang Hugo! ”neeej” är typ Frans vanligaste ord när han blir arg och då vet man att det är kört och att man bara får stå ut när han bryter ihop!
    Njut av lilla familjen! :) Kraaam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>