Frans och mat

   Häromdagen var jag ju hemma hos Camilla och hon hade då massa rester som Frans och hennes son kunde äta till lunch. Det bar dock inga dåliga rester utan räkor, pasta, sallad med mango och så vidare. Tänkte att nu får Frans värsta lyxmaten och försäkrade Camilla om att Frans minsann åt vad som helst. Vad som händer? Frans plockar ut pastan ur munnen och vägrar sedan äta! Så konstigt, han som alltid äter typ allt!

Jag tycker dock det känns som han är petigare med maten nu än innan. Han vägrar numera äta burkmat om det inte är köttfärssås och spagetti och han plockar ofta bort det han inte vill ha på tallriken. Han lägger de bitarna bredvid så han ska slippa se dem typ, haha. Det har väl och göra med att han blir äldre och får mer utvecklade smaklökar. 

I fredags åt han och Sam (de lekte faktiskt jättefin tillsammans!) fakukorv och spagetti. Jag vill inte verka snobbig på något sätt men jag ska erkänna att jag inte är så supersugen på att köpa en såndär falukorvsring och ge till Frans men det finns ju såklart alternativ och jag köpte någon med hög kötthalt och som vunnit priser, haha på Mathem.se. Caroline tyckte den var jättegod och Sam åt upp allt vilket ham inte brukar göra… Ska kolla upp vad den hette. Jag är absolut för ”snabb mat” men tror inte man får mer än man betalar för och när korven ibland reas ut för 5 kronor blir jag snarare tveksam än fyndsugen. Jag är ju dock em fyndälskare överlag men just falukorv och typ kött allmänt känns riskabelt.

Igår gjorde vi ekologiska köttbullar med oliver i som vi frös in och nu kycklingfiléer i ugn. Skönt att ha hemma och värma på när man inte orkar/har tid att laga…

2 reaktioner till “Frans och mat”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>