Hej från förskolan

   
   
Fick de här bilderna från Frans förskola via Förskoleappen. Tycker det är såå kul när det kommer uppdateringar. De har just nu tema äpple och pratar om äpplen, plockar äpplen, äter äpplen… Dessutom har de gjort ett stort träd med löv och frukter på. Igår sa en av pedagogerna att Frans verkligen gillade att pyssla och gjorde det så noggrant och fint. Det är kanske han grej, att pyssla. En blivande DIY-bloggare? Eller Ernst? Haha.

Min lilla pyssling <3

Dagen före första förskoledagen

Ska snart gå och lägga mig, Frans somnade på vägen hem från våra kompisar Camilla och Richard vid 20.00, var där under eftermiddagen och kvällen och åt middag. Världens största portion med pasta och kyckling som jag tänkte att jag ALDRIG skulle orka. Men jag har oanade talanger tydligen. Så gott, hur som helst.

Annars har vi fixat en hel del i lägenheten idag. Satt upp något skrynkliga men nytvättade gardiner i sovrummet, fått upp några tavlor… små men väldigt effektfulla saker. Får se om badrumskaklet kommer i veckan, kanske kanske inte…

Men viktigaste av allt: Imorgon börjar inskolningen på förskolan! Jag har skrivit upp 9.00 men på pappret vi fått står det 9.30 så jag antar att jag går dit till 9.00 och ser om de släpper in oss. Jag vet inte om det är meningen att jag ska vara nervös? Jag känner mig inte nervös, men någonting känns. Vet inte exakt vad… Fredrik tycker det ska bli spännande och det gör jag också. Samtidigt känner jag att nu är ”mammaledigheten” slut och det känns på något sätt lite vemodigt samtidigt är jag peppad på att få mer tid över för jobb och så vidare, det ärlige blandat helt klart!  Ganska exakt 1 år och 3 månader har jag varit hemma och det är enligt mig en lååång tid. Vissa dagar, eller rättare sagt stunder har jag inte gillat det, längtat efter att jobba ostört hur länge jag vill, kunna bestämma när och var jag ska gå utan planering och kunna göra ett aktivt val huruvida jag ska dricka varmt, ljummet eller kallt kaffe. Men på det stora hela har jag älskat livet sedan Frans föddes, har verkligen trivts med att hänga med honom samtidigt som jag jobbat på, gått på pressvisningar, slappat i soffan framför diverse repriser och träffat kompisar (både mina gamla vanliga typ Angelica, men också tidigare bekanta som jag umgåtts med mer och som nu är nära vänner tack vare att vi båda har barn i samma ålder, exemplevis Hannah och nya, som jag aldrig umgåtts med innan som Caroline) och bara känt mig allmänt nöjd med tillvaron. Tror egentligen inte att det blir sämre nu, men det kommer säkert finnas dagar då jag önskar att Frans var med och jag vet att jag kommer skynda mig till förskolan för att få hämta honom på eftermiddagarna.

Har lagt fram allt vi ska ha med oss imorgon. Ett ombyte, regnkläder, overallen, vinterskorna… tänk att han ska börja förskolan imorgon, it´s the end of an era som man brukar säga.