En vecka i Thailand

En vecka efter att vi kommit hem kommer mitt inlägg om Thailand. Vet inte om någon kollar in här längre men om inte annat så vill jag ha inlägget här så att jag kan komma ihåg resan. Ibland vill jag börja skriva dagbok igen, gjorde det typ 8 år när jag var yngre, så kul (och pinsamt!) att läsa idag, haha. Men det kommer aldrig bli av.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAUtsikt från Maya beach. Mer Thailand än såhär blir det inte…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPå båt mot Maya beach, sjösjukan hade släppt (Tack Calma!) och livet lekte!

IMG_1206Det bästa med hotellet var utan tvekan vår utsikt!

IMG_1199

IMG_1193Lab gai eller Lab kai eller Laab… något heter det. Hackad kyckling med mynta, koriander, rödlök, lime och chili. SÅ GOTT! Har lagat det hemma flera gånger, superenkelt!

P4080320Coco beach, utan tvekan veckans vackraste strand! Overkligt!

IMG_4625Fried rice med grönsaker och cashewnötter – den rätt jag åt flest gånger under veckan.

IMG_1248Watermelon shake första dagen på Koh Lanta.

Jag var ju ibörjan väldigt osäker på om jag skulle åka med. Det var ju en vecka som Fredrik skulle behöva jobba mindre för att sköta alla lämningar och hämtningar, en hel del pengar och så vidare men tillslut kände jag ändå att man lever bara en gång, vem vet om jag får chansen att åka på den här typen av resa igen och tillsammans med Jessica och Angelica dessutom. Så tillslut bokade jag och jag är SÅ glad för det!

Vi hade verkligen en helt fantastisk vecka på Koh Lanta med allt som en Thailandsresa ska innehålla: god mat, fruitshakes i mängder, mer eller mindre lyckad prutning på lokala marknader, sol, lättare brännskador (det borde inte höra en solsemester till men tyvärr gör det ofta det..) massa bad och böcker i skuggan. Alltså visst, att resa med barn och familj har sin charm men att åka iväg ensam och bara tänka på sig själv (och lite på sitt resesällskap såklart, hehe) är helt underbart när man annars är van vid att passa sovtider, hämta frukost till någon annan innan man hämtar åt sig själv, muta med mobil eller padda för att kunna njuta av middagen i lugn och ro, smörja in med solkräm, ha konstant koll så att ingen drunknar osv. Vi njöt nog till max alla tre och nej, jag tänker inte lägga in en pliktskyldigt ”jag saknade Frans hela tiden” för det gjorde jag inte. Jag längtade efter honom och såg fram emot att få träffa honom på Arlanda men så fort jag kände saknaden komma krypande tänkte jag ”du får träffa Frans snart, nu är du här, njut av att bara göra som du vill och tänka på dig själv!” Det funkade!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI en tuk tuk påväg mot middag!

IMG_1225Long beach…

Hotellet vi bodde på var inte det helt 100%. Det luktade mögel, det var ihjälsmällda flugor på väggarna och ah, helt enkelt i behov av en renovering skulle jag, som renoverat en del i mina dagar, säga. Men vi hade pool access som såklart var SUPERLYXIGT! Och hotellet låg i princip på stranden Klong Dao. Vi tog flera gånger tuk-tuk till Long beach och hängde där, käkade på Thai cat och Somewhere else där Fredrik och jag alltid åt då vi bodde på Long beach för typ 5 år sedan. Vi var även borta på Coco beach, Relax bay och Klong nin. Vi åt på en restaurang som hette Yang garden och var helt grym (!!), åt smoothiebowls på Pure som var ett mer västerländskt ställe men inte sämre för det (utan tvekan veckans bästa kaffe!) Googlar man ”insta friendly” kommer deras rätter upp. Eller de borde göra det i alla fall.

acai_thailand_pureMin acaibowl. Den var lite ljus men det vara massa bär nermixat. Är dock inte förtjust i gojibären…

pure

pure_kohlanta_Banan- och chokladbröd på Pure.

En dag åkte vi ut med en båt, klassisk turistaktivitet, och besökte Maya beach, snorklade utanför Monkey island, åt lunch och badade i veckans bästa vatten på Bamboo island och avslutade dagen på Phi Phi island. Jag har varit på Phi phi island två gånger innan, båda gångerna efter Tsunamin. Första gången såg man tydliga spår av det som hänt då 1 år tidigare, andra gången var det mesta uppbyggt och nu syntes det vad jag vet, inte att det dragit fram en naturkatastrof där. Jag var faktiskt väldigt tveksam till att åka med på båtresan. Jag kände mig sjöjsuk efter 1 minut och det var stekhett när vi guppade runt och väntade på att båten skulle fyllas med turister. Jag sa då att jag ville hoppa av och tänkte ta en taxi till hotellet och hänga där. Både Jessica och Angelicas ögon blev blanka av rädsla. Haha. Nä, så illa var det inte men de sa faktiskt när vi summerade resan, att veckan värsta var då de trodde att jag skulle hoppa av båten. Angelica sa att hon hade hoppat av hon också, haha. Känns skönt att man är så uppskattad…

När jag skriver det här inlägget känner jag att jag verkligen längtar tillbaka. Det var så himla härligt och jag hade ju dessutom jordens bästa resesällskap. Vi har haft såå kul och skrattat massor. Mest på någon annans bekostnad, oftast på Jessicas* men det är ju det jag tycker är roligast så jag klagar inte…

P4080640

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1334

När jag har en tråkig dag, fryser som fan eller är allmänt låg ska jag tänka tillbaka på hur roligt vi hade, alla skämt (de jag minns) och hur avslappnat och enkelt precis allting var. Minus att jag brände mig första dagen och fick tänka halva överkroppen resterande del av resan…

Bästa Jessica och Angelica, jag är så glad att jag fick följa med och att vi gjorde den här resan tillsammans!

* Jessica vill tipsa alla om Morgan Allings program om vuxenmobbigt. Det finns på Svt och enligt henne bör det ses.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>