En tröttsam kvällsrutin

  Bild från en enklare nattning på Kanarieöarna. Frans hade feber och somnade innan jag hann fatta att han var trött. Nu är han dock frisk…

Egentligen borde jag sova nu för alla andra gör det. Men jag känner att jag tröttnat rejält på rutinen ”vi borstar tänderna innan vi lägger Frans eftersom vi antagligen somnar…” Ibland är det skönt att lägga sig tidigt och vakna superpigg dagen därpå men ärligt talat, inte SÅ himla skönt! 

Ikväll lade vi oss runt 21.00 (nej, såg inte Melodifestivalen och deppar inte för det) och över en timma senare låg Frans fortfarande och snurra. Sååå tröttsamt. Tillslut kändes det som han somnat och jag smög upp. Ska precis sätta mig i soffan med datorn i knät när jag hör ”Mamma? Är mamma här?” Så jag går in och Frans har då krupit fram till sängkanten, när han ser mig säger han ”där är mamma!” Och jag får börja om. 

Haha, alltså jag har noll tålamod under vissa läggningar och ligger och suckar högt för att visa Frans att jag är uttråkad. Väldigt moget, jag vet!

Nu sover både Fredrik och Frans och jag tror att jag ska gå upp trots att klockan är närmare 23.00, det är ju lördag. Får väl jobba lite eller något? 

Living the dream!

2 reaktioner till “En tröttsam kvällsrutin”

  1. Hej!
    Du kanske inte vill ha några goda råd med här kommer ett iaf ;). Det som funkat på vår 2-åring när läggningarna har tagit evigheter är att korta ned, alternativt helt strunta i vilan på dagen.

  2. Karolina: jag tar jättegärna emot råd :) vi har funderat på det, att skippa vilan. Det har blivit så någon gång och då har han somnat tidigt. Men på förskolan tycker de att han behöver vila i ca 1.5 tim och då vill jag inte skippa den. Men man kan ju testa på helgerna såklart! :) tack för ditt råd!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>