Därför begränsar vi användandet av mobiltelefon

frans

Jag vet att det råder delade meningar om detta, att låta barn använda mobiltelefonen, men vi försöker faktiskt att hålla nere Frans användande av mobiltelefonen rätt rejält. Försöker. Jag ser många fördelar med mobilen. Den underhåller och den utvecklar och lär honom nya saker. MEN. Den gör också att han bli otålig och han vill att saker ska hända snabbt. Han kollar inte på ett helt klipp, nej, han byter hela tiden, scrollar med sitt lilla finger i jakten på nästa film. När det dyker upp en ruta som varnar för lågt batteri blir han direkt upprörd och vill ha hjälp. Direkt. Om vi inte låter honom få mobilen blir han arg, ibland jättearg. Så arg att han lägger sig ner på golvet och skriker och gråter. Bara för att han inte fått telefonen. Tror säkert att barn reagerar olika men det är så Frans reagerar och jag gillar inte att han blir sådär upprörd och hooked vid en så liten skärm.

Ibland ger vi honom den, oftast är det jag, Fredrik är mycket hårdare, men då kortare tider eller om man är i en situation då alla mår bäst av att han underhåller sig själv en stund. Eller om han behöver lugn och ro och sitta still ett tag och vila. Annars brukar Frans kolla på tv:n och ibland, men väldigt sällan, datorn. TV:n är dock vanligast men även där är han väldigt bestämd när det gäller vad som ska visas. Han viftar med handen och säger ”nej, nej, nej, nej, nej” till typ allt. Och när han hittar något han vill se tystnar han och väntar på att det ska starta. Han har helt enkelt kort stubin när det kommer till teknik och framför allt när det kommer till mobilen. Av den enkla anledningen begränsar vi (mobil)skärmtiden.

 

2 reaktioner till “Därför begränsar vi användandet av mobiltelefon”

  1. Förnuftigt resonemang. Min 2-åring älskar programmet Charlie and lola (loooola loooola!!! Låter det ibland..). Han får oftast kolla när vi (kl 17) kommer hem från fsk och jag ska laga mat. Jag har en barnapp på min telefon och den är mest bara olika djur, vad de heter och hur de låter + ett filmklipp. Ibland tycker jag det är jätteskönt att han kan sitta och kolla, men blir också svinarg när jag säger stopp, men hittar oftast snabbt nåt annat. Svår balans ibland.

  2. Stella: Ja, tycker det hade vart toppen om Frans kunde kolla i 20 minuter och sen vilja göra ngt annat men det slutar alltid med att han blir frustrerad eller sur. Och sen likadant när han vill ha mobilen…
    Har aldrig sett Charlie och lola =) När Frans kollar själv blir det youtube typ när de öppnar suprise eggs och olika tåg och stadens hjältar och baby bum. De där sångerna alltså… suck!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>