jellycat-kanin

Dags att packa BB-väskan

I helgen fick jag frågan: Ni har väl packat BB-väskan?

Svaret är nej! Eftersom jag ska göra kejsarsnittet den tionde december tänker jag att jag inte behöver packa förrän typ den nionde. Jag är supersnabb när det gäller packning och gör det alltid i sista sekund. Funderar dock på om det ändå kan vara en god idé att packa lite saker om nu Frans är en såndär stressig bebis som bara vill ut så fort som möjligt. Han är ju tekniskt sätt färdigbakad nu i vecka 38. Frågan är dock vad man ska ha med sig. Och vad jag ska packa i? Har ingen riktig ”weekendväska” och att komma in med en superstor resväska på hjul känns som ett sämre val än en brun kasse från Ica Maxi. Men okej, väskproblemet löser sig. Frågan är vad jag ska ha med mig?

Har surfat runt lite och inser att om man ska plocka med allt som står där blir det en rullväska, och inte bara en utan två. Det är galet vad vissa tipsar om: Doftljus, lyxigt shampoo, din favorit hudkräm… jag har trott att man ska undvika starka dofter och parfymer för att bebisen liksom kan utveckla allergier? Eller varför ska man annars tvätta alla kläder i parfymfritt tvättmedel och så vidare? Sen orkar jag inte släpa med mig egen kudde, massa ”snacks” och morgonrock (har inte ens någon) eller en ”spännande” bok. Har svårt att se att jag börjar läsa under de två dagarna på sjukhuset när jag i princip aldrig gör det annars. Kommer förmodligen ha andra saker för mig. Vänja mig vid mammalivet osv.

Här är några saker jag i alla fall tänkte packa ner:

 • Mjukisbyxor
 • Amningsbehåar
 • En t-shirt och någon skön topp
 • En hoodie
 • Duschhandduk
 • Neccessär med ansiktsrengörning, hudkräm, tandborste och tandkräm
 • Underkläder (har hört att man får megasexiga trosor i nät på sjukhuset men tar nog med egna också, om de skulle vara slut eller så…)
 • Babykläder (vet inte hur mycket man ska ha med sig, tre ombyten kanske? Och en mössa och varmoverall för hemfärden)
 • Babyskyddet (så Frans kan åka med i taxin hem)
 • Bröstvårteskyddet (vad som än händer tänker jag aldrig gå någonstans utan det)
 • Något gossedjur eller snuttefilt (till Frans, inte mig själv)
 • Dator och laddare
 • Mobil och laddare
 • Kamera

Jag har läst att man ska ha med sig lipsyl och eget toalettpapper till sjukhuset. Det gäller dock främst de som fött naturligt. Lustgasen gör tydligen läpparna torra därav lipsylet och sjukhusets toalettpapper ska vara väldigt strävt vilket kanske inte är så skönt när man tryckt ut en bebis på x antal kilo. Gissar bara…

Blöjor, bindor (ska verkligen återkomma till det här senare!) och värktabletter finns på sjukhuset så det behöver man nog inte släpa med sig… har dock laddat upp hemma. Snabbvärkande Alvedon, världens minsta blöjor och världens största bindor typ.

Har jag glömt något superviktigt?

Mulberry travel bag

Mullberry weekend bag

Hade gärna packat i en sån här snygging från Mulberry…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>