frans

Dagen före första förskoledagen

Ska snart gå och lägga mig, Frans somnade på vägen hem från våra kompisar Camilla och Richard vid 20.00, var där under eftermiddagen och kvällen och åt middag. Världens största portion med pasta och kyckling som jag tänkte att jag ALDRIG skulle orka. Men jag har oanade talanger tydligen. Så gott, hur som helst.

Annars har vi fixat en hel del i lägenheten idag. Satt upp något skrynkliga men nytvättade gardiner i sovrummet, fått upp några tavlor… små men väldigt effektfulla saker. Får se om badrumskaklet kommer i veckan, kanske kanske inte…

Men viktigaste av allt: Imorgon börjar inskolningen på förskolan! Jag har skrivit upp 9.00 men på pappret vi fått står det 9.30 så jag antar att jag går dit till 9.00 och ser om de släpper in oss. Jag vet inte om det är meningen att jag ska vara nervös? Jag känner mig inte nervös, men någonting känns. Vet inte exakt vad… Fredrik tycker det ska bli spännande och det gör jag också. Samtidigt känner jag att nu är ”mammaledigheten” slut och det känns på något sätt lite vemodigt samtidigt är jag peppad på att få mer tid över för jobb och så vidare, det ärlige blandat helt klart!  Ganska exakt 1 år och 3 månader har jag varit hemma och det är enligt mig en lååång tid. Vissa dagar, eller rättare sagt stunder har jag inte gillat det, längtat efter att jobba ostört hur länge jag vill, kunna bestämma när och var jag ska gå utan planering och kunna göra ett aktivt val huruvida jag ska dricka varmt, ljummet eller kallt kaffe. Men på det stora hela har jag älskat livet sedan Frans föddes, har verkligen trivts med att hänga med honom samtidigt som jag jobbat på, gått på pressvisningar, slappat i soffan framför diverse repriser och träffat kompisar (både mina gamla vanliga typ Angelica, men också tidigare bekanta som jag umgåtts med mer och som nu är nära vänner tack vare att vi båda har barn i samma ålder, exemplevis Hannah och nya, som jag aldrig umgåtts med innan som Caroline) och bara känt mig allmänt nöjd med tillvaron. Tror egentligen inte att det blir sämre nu, men det kommer säkert finnas dagar då jag önskar att Frans var med och jag vet att jag kommer skynda mig till förskolan för att få hämta honom på eftermiddagarna.

Har lagt fram allt vi ska ha med oss imorgon. Ett ombyte, regnkläder, overallen, vinterskorna… tänk att han ska börja förskolan imorgon, it´s the end of an era som man brukar säga.

5 reaktioner till “Dagen före första förskoledagen”

  1. Indeed! Känner precis likadant. Vemod men också ska det bli skönt att få jobba ostört. Tror att om Jack trivs bra så kommer det också kännas bra, just nu vet jag ju inte alls, men jag tror han kommer gilla det! Segt att bara hänga med morsan liksom! :) ser fram emot ett inlägg om morgondagen!

  2. Oh vad spännande! Hoppas allt går bra! Själv har jag grym ångest inför förskolestarten till hösten. Det är som du säger. Vissa dagar längtar man efter jobbet men samtidigt vet man att man kommer verkligen sakna att vara hemma också! Lycka till imorgon! :)

  3. Stella: Ja, det är lite blandat men mest vill man bara att allt ska funka och att han ska gilla att vara där. När ska Jack börja? Hade jag varit barn hade jag gillat förskolan!! :)

  4. Susanna: Ja, det är ju jobbigt att tänka att nu är han stor, och större kommer han bli. Var tog min bebis vägen?!?!?!?! Men samtidigt tycker jag det är skönt att han kan vara på ett bra ställe och leka av sig på dagarna medan jag jobbar och så vidare. Det längtar jag till :) 2 days to go ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>