spruta

Bröstmjölk i näsan

Det är konstigt hur bröstmjölk kan vara så bra mot i princip allt. Såriga bröstvårtor, babyhälar, torra händer och så vidare. Igår använde jag denna mirakulösa dryck i Frans näsa. Han var supertäppt och skrek som jag vet inte vad. Han var så himla ledsen och trots att jag känner mig ganska lugn och inte alls så orolig över saker som jag trott att jag skulle göra så känner man sig ju rejält hjälplös efter så lite som tio minuters gallskrik. Fredrik bestämde sig för att ta en taxi till apoteket på Scheelegatan som har öppet dygnet runt för att köpa näsdroppar och drog någon gång efter 22.00. Jag googlade och såg då att någon på familjeliv.se (where wlse?) hade sprutat in bröstmjölk i näsan på sin bebis. Eftersom vi ”lånade” med oss en sån där liten plastspruta från sjukhuset tryckte jag helt enkelt ut bröstmjöl i en äggkopp, sög upp den i sprutan och sprutade in den i Frans pyttelilla näsa. Det kom liiite för mycket och först skrek han ännu mer. Sen började han snora men efter cirka fem minuter var det så mycket bättre! Satt med honom i soffan medan hans täppthet sakta men säkert försvann. En liten stund senare började han suga på sin hand och då visste jag att allt var lugnt och matade honom. Slutet gott allting gott. Mindre gott för stackars Fredrik som inte fått tag i någon taxi och sprungit allt han kunde till apoteket och tillbaka. Härligt med en uppfriskande kvällstur där motivationen ligger i att ens son inte kan andas.

Idag var vi på BVC här på Kungsholmen. De gjorde hembesök igår (ville väl kolla hur det såg ut i miljön där bebisen ) och när de vägde honom hade han inte gått upp någonting sedan vi vägde honom senast och han hade gått ner 200 gram. Lite konstigt tyckte vi och även barnmorskan. Jag menar, Frans äter som en galning. Hela tiden. och när han inte äter sover han. Ingen aktivitet i babygymmet direkt. Så barnmorskan tyckte helt enkelt att vi kunde komma förbi och mäta honom på en riktig våg. Igår lade hon honom i något skynke som hon hissade upp honom i med hjälp av någon lite handvåg. Idag låg vikten på 3 315 gram. och han vägde ju som sagt 3 521 när han föddes för 10 dagar sedan. Aja, han är pigg i alla fall och har sjukt starka ben. Känner av dem när han ammar liggandes och passar på att sparka mot mitt sår på magen. Nu ska vi tillbaka till BVC nästa fredag och tills dess är det till att äta var tredje timma som gäller. Vilket han i princip har gjort sedan dagen han föddes.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>