Bröllopsplaner

Haringeslott

 

Häringe slott. 

Oj, den här dagen har bara försvunnit. Jobbade hemma från det att jag lämnat Frans på förskolan tills dess att jag gick och hämtade honom och efter det blev det mest att leka med bilar (jag har inte aktivt styrt Frans mot bilar och bollar men det är ändå det han gillar mest. Förutom sin Brio-spis med tillhörande kastruller… är det så att alla barn helt enkelt gillar de här sakerna under en viss period? Har funderat på det en del. Eller leker han med bilar för att det är typiska ”killgrejer” och han har det ”i blodet”, hehe? Hade en dotter uppskattat de där sakerna precis lika mycket om hon hade Frans leksaksutbud? Ja, snille spekulerar) Sen har vi ätit, kollat ”Daniel Tiger” och ja, bara hängt hemma.

Frans har även dragit runt lära-gå-vagnen en hel del trots att han går bra utan den. Med vagnen springer han nästan fram. Det gulliga är att han stoppar ner saker i vagnen och det känns som det finns en tanke bakom, alltså att han vill ha just DEN kastrullen och just DEN boken med sig. Ibland har jag lagt ner något annat och då stannar han, sätter sig ner på huk, plockar ut det jag lagt ner och fortsätter sedan gå. ”Mamma, det är ingen jäkla papperskorg!” hade han nog sagt om han kunde formulera meningen.

Under kvällen bestämde jag mig även för att börja planera vårat bröllop. Vi har inte pratat så mycket om det just för att ingen av oss vet hur vi vill ha det. Ikväll frågade jag Fredrik: ”Ska vi gifta oss nästa sommar?” Och han sa typ: ”ja det kan vi göra”. BOKAT! Men sen verkade han inte så superengagerad då jag började prata om teman och så vidare, men då sa jag: ”varför friade du ens om du inte vill ha ett bröllop?” Och: ”Om du inte vill bestämma så bestämmer jag allt så får du bara betala sen.” Då blev han lite mer intresserad och på fem minuter skrev vi en gästlista. Eller ett utkast. Några är inom parantes och sen markerade Fredrik de han tyckte var ”onödiga”. Haha, så himla härlig grej ändå. ”Inte du, du är välkommen, åh, då ska hen såklart ha med sig en respektive också…, måste man bjuda igen om man blev bjuden på deras bröllop? Om jag måste välja på den och den väljer jag hellre en helt annan osv…” Det är svårt det där med gästlistor och Fredrik är så mycket med ”traditionell” än jag och vill i princip bara bjuda folk han känt sedan stenåldern medan jag kan se positiva saker med att bjuda ”nya” vänner också, sådana som jag faktiskt umgås med NU.

Vi har även kollat lite ställen. Uteslutit några direkt av olika anledningar och surfat runt lite… jag tror varken jag eller Fredrik är speciellt Bridezilliga av oss. Snabbt och enkelt vill vi ha det. Inte själva bröllopet men planeringen. ”Inte svindyrt, inte lågpris utan ett schysst bröllop som är trevlig”, det var typ det vi kom fram till. Och avslappnad festklädsel.

Jag har rätt dålig koll på vad som är ett billigt respektive dyrt i bröllopssammanhang men visst man kan ju ändå tänka vad man är villig att betala för ”en fest” och vad man inte är villig att betala…

Fortsättning följer garanterat…

Häringe slott (bilden ovan) tycker jag i alla fall är himla trevligt. Vi var där och plåtade mode till SOLO för ett tag sedan, eller jag var höggravid så det var väl cirka 1,5 år sedan… Och där skulle på något sätt vara fint att gifta sig men vi insåg snabbt båda två att vi inte ens vill gifta oss på ett slott så… ja. Vi får nog  fundera lite mer.

Men nu är det läggdags! God natt!

8 reaktioner till “Bröllopsplaner”

 1. Funderar också på det där med killar och leksaker… Min kille på 16 månader leker bara med sin briospis och kastruller. Är inte särskilt intresserad av cupcakes:en men gillar plastfrukten. Han leker med bilar och flygplan som låter brrrrmmm… Fisher Price bondgården är populärt också… Där får gärna bilarna vara också. Han gillar att stoppa in grejer där det går, gärna klossarna under soffan (som är låg så man inte når att få ut de igen – grr). Pillar väldigt gärna på stereon och andra knappar och teknik han kommer åt.
  Jag har köpt dockor och mjukisdjur men han är totalt ointresserad av detta. Han trycker heller inte så mycket om böcker som är lite gulliga, typ om Max eller djur (undantag för favoritdjuren katt). Det ska vara böcker om bilar och maskiner, gärna lite för komplicerat för en ettåring. Då sitter han andaktsfullt och tittar med stora ögon. Böcker där man lyfter (och drar bort) flikar är poppis också.
  Har tänkt mycket på det där med tjej- och killekar när de är såhär små… Men jag tror faktiskt det är skillnad på de! Och jag tror inte det har med miljö att göra så mycket då jag från början har gett honom dockor och andra typiska tjejleksaker.
  Något annat jag reflekterat över är att det oftast är pojkbebisar på öppna förskolan… Kan det vara så att pojkar generellt är mer aktiva och föräldrarna då får ut lite mer av öppna förskolan där de kan leka av sig lite? :) ingen aning… Men kul att spekulera och reflektera!

 2. Åh så kul med bröllop. Ett tips är ju såklart ÅLAND, väldigt fint ställe att gifta sig på :). Googla Havsvidden eller Silverskär, hehe.

 3. Hannah: Ja, men kan du inte kolla om vi alla kan bo hos din mamma ;) vi blir max 70 pers. Hehe. Ska inte du och Matte gifta er där? :)

 4. Susanna: Ja, det är konstigt. Men jag hörde någonstans innan jag fick Frans att pojkar ofta dras till bilar mer än dockor och vice versa. Men det finns såklart undantag. Känner bara inte att jag styrt honom åt något håll för när vi bodde på Ekerö lekte han med Stinas bilar OCH dockor och bilarna vann ganska rejält. Dockorna var kul en stund och titta på men inte för mer långvarig lek…Frans är inte heller förtjust i gossedjur och hart ingen favorit eller snuttefilt… intressant att fundera över. Jag tror också överlag att pojkar är mer aktiva, Frans är dock extremt lugn… men ja, överlag som sagt =)

 5. Hej! Min första kommentar här! Har en dotter som är en månad äldre än Frans och det känns som de leker på EXAKT samma sätt. Älskar framförallt bollar och fordon (mest flygplan), men också spisen litegrann (mest stoppa in och ta ut saker) och att köra runt väldigt specifika saker i en vagn. Leker inte med dockor. Har fått för mig att det är lite senare som barn generellt sett gör det? När de utvecklat lite mer empati typ. Äh, jag vet inte. Jag tror att det är väldigt individuellt om ett barn passar in i en stereotyp mall eller inte, om man inte medvetet går in för att placera in barnet i den mallen. Oavsett vilket, eller om det nu skulle ligga någon biologi bakom, finns det ju ingen anledning att begränsa åt nåt håll. Som jag ser det iaf :) tack för en bra blogg!

 6. Josefin: nej, jag vill inte heller begränsa på något sätt! Och Frans får ju leka med vad han vill och när det blir dags för honom att välja leksaker själv kommer tjat aldrig säga nej pga det känns ”tjejigt”. Är säkert väldigt individuellt som du säger men överlag får jag känslan av att killar dras till fordon och bollar under vissa perioder. Å andra sidan har jag ingen dotter, hade jag haft det hade hon kanske haft exakt samma preferenser gällande leksaker? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>