Bröllopsplaner

Haringeslott

 

Häringe slott. 

Oj, den här dagen har bara försvunnit. Jobbade hemma från det att jag lämnat Frans på förskolan tills dess att jag gick och hämtade honom och efter det blev det mest att leka med bilar (jag har inte aktivt styrt Frans mot bilar och bollar men det är ändå det han gillar mest. Förutom sin Brio-spis med tillhörande kastruller… är det så att alla barn helt enkelt gillar de här sakerna under en viss period? Har funderat på det en del. Eller leker han med bilar för att det är typiska ”killgrejer” och han har det ”i blodet”, hehe? Hade en dotter uppskattat de där sakerna precis lika mycket om hon hade Frans leksaksutbud? Ja, snille spekulerar) Sen har vi ätit, kollat ”Daniel Tiger” och ja, bara hängt hemma.

Frans har även dragit runt lära-gå-vagnen en hel del trots att han går bra utan den. Med vagnen springer han nästan fram. Det gulliga är att han stoppar ner saker i vagnen och det känns som det finns en tanke bakom, alltså att han vill ha just DEN kastrullen och just DEN boken med sig. Ibland har jag lagt ner något annat och då stannar han, sätter sig ner på huk, plockar ut det jag lagt ner och fortsätter sedan gå. ”Mamma, det är ingen jäkla papperskorg!” hade han nog sagt om han kunde formulera meningen.

Under kvällen bestämde jag mig även för att börja planera vårat bröllop. Vi har inte pratat så mycket om det just för att ingen av oss vet hur vi vill ha det. Ikväll frågade jag Fredrik: ”Ska vi gifta oss nästa sommar?” Och han sa typ: ”ja det kan vi göra”. BOKAT! Men sen verkade han inte så superengagerad då jag började prata om teman och så vidare, men då sa jag: ”varför friade du ens om du inte vill ha ett bröllop?” Och: ”Om du inte vill bestämma så bestämmer jag allt så får du bara betala sen.” Då blev han lite mer intresserad och på fem minuter skrev vi en gästlista. Eller ett utkast. Några är inom parantes och sen markerade Fredrik de han tyckte var ”onödiga”. Haha, så himla härlig grej ändå. ”Inte du, du är välkommen, åh, då ska hen såklart ha med sig en respektive också…, måste man bjuda igen om man blev bjuden på deras bröllop? Om jag måste välja på den och den väljer jag hellre en helt annan osv…” Det är svårt det där med gästlistor och Fredrik är så mycket med ”traditionell” än jag och vill i princip bara bjuda folk han känt sedan stenåldern medan jag kan se positiva saker med att bjuda ”nya” vänner också, sådana som jag faktiskt umgås med NU.

Vi har även kollat lite ställen. Uteslutit några direkt av olika anledningar och surfat runt lite… jag tror varken jag eller Fredrik är speciellt Bridezilliga av oss. Snabbt och enkelt vill vi ha det. Inte själva bröllopet men planeringen. ”Inte svindyrt, inte lågpris utan ett schysst bröllop som är trevlig”, det var typ det vi kom fram till. Och avslappnad festklädsel.

Jag har rätt dålig koll på vad som är ett billigt respektive dyrt i bröllopssammanhang men visst man kan ju ändå tänka vad man är villig att betala för ”en fest” och vad man inte är villig att betala…

Fortsättning följer garanterat…

Häringe slott (bilden ovan) tycker jag i alla fall är himla trevligt. Vi var där och plåtade mode till SOLO för ett tag sedan, eller jag var höggravid så det var väl cirka 1,5 år sedan… Och där skulle på något sätt vara fint att gifta sig men vi insåg snabbt båda två att vi inte ens vill gifta oss på ett slott så… ja. Vi får nog  fundera lite mer.

Men nu är det läggdags! God natt!