Besök i klockfabriken

 Jag och Johan, kände mig inte lång direkt.

 Klocka för cirka 80 000 kronor? 
 Fick en riktigt god lunch bestående av en buffé, supersmarrigt!

    Första Breitlingplanet.

   
I torsdags var jag på en väldigt annorlunda lunch i Breitlings lokaler ute i Täby. Vi fick en genomgång av varumärket och historian bakom, jag visste verkligen ingenting om klockindustrin och kan inte påstå att jag funderat speciellt mycket på de heller. Men det var verkligen SÅ intressant! Vi fick träffa Europas bästa polerar är vars jobb är att polera klockorna som kunder lämnat in och det satt även ett gäng urmakare och monterade klockorna. Vilken process! Någon frågade vad den viktigaste egenskapen var för en urmakare och urmakaren svarade: ”tålamod”. Så inget för mig med andra ord. Jag vill ju att det ska gå snabbt!

Om du är intresserad av att bli urmakare och därmed väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden så finns det en enda utbildning här i Sverige. Den finns i Motala och är på 3 år. Haha. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>